Τι σωματότυπο έχετε; Ανακαλύψτε το ιδανικό μαγιό που θα τον αναδείξει

Αχλάδι, μήλο, σωλήνας, κλεψύδρα ή αθλητικό; Για κάθε σώμα υπάρχει και το κατάλληλο μαγιό που τονίζει τα ωραία σημεία μας.
Παρέα γυναικών απολαμβάνει τη θάλασσα και τον ήλιο.
Dimensions via Getty Images
Παρέα γυναικών απολαμβάνει τη θάλασσα και τον ήλιο.

Για τις περισσότερες γυναίκες η έκθεση του σώματος τους στην παραλία, ειδικά στις αρχές του καλοκαιριού που το δέρμα έχει ακόμη το χρώμα του γάλακτος, αποτελεί εγχείρημα τόλμης και θάρρους. Η έντονη ηλιοφάνεια κάνει τις ατέλειες να φλερτάρουν με τον μεγεθυντικό φακό και ωθεί σε πτωτική πορεία το γυναικείο ηθικό. Η αγορά ενός ωραίου μαγιό παίζει τον ρόλο του εμψυχωτή σε αυτές τις περιπτώσεις. Βασική προϋπόθεση; Να βρούμε το ιδανικό για τον δικό μας σωματότυπο.

Γυναίκα φοράει μαγιό με λεπτομέρειες που τονίζουν τη μέση και το μπούστο.
skynesher via Getty Images
Γυναίκα φοράει μαγιό με λεπτομέρειες που τονίζουν τη μέση και το μπούστο.

Σωματότυπος αχλάδι

Όσες γυναίκες έχουν φαρδιά λεκάνη σε σχέση με τον κορμό τους ανήκουν στην κατηγορία του σωματότυπου αχλαδιού. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία επιλέξτε ένα μαγιό που θα τονίσει το πάνω μέρος του σώματος, δηλαδή τους ώμους και το στήθος. Ιδανικές προτάσεις είναι τα μαγιό που έχουν έντονα σχέδια στο επάνω μέρος, όπως μεγάλα ριγέ, καρό ή εμπριμέ και στολίζονται με διακοσμητικά στοιχεία, δηλαδή βολάν, κρόσια, παγέτες κ.λ.π Πολύ κολακευτικά για τις γυναίκες με σωματότυπο αχλάδι είναι και τα μαγιό που είναι πλούσια χρωματικά στο στήθος και αντιθέτως μονόχρωμα (κυρίως σκούρα) στο κάτω μέρος.

Σωματότυπος μήλο

Τα λεπτά πόδια και ο φαρδύς κορμός είναι χαρακτηριστικά των γυναικών με σωματότυπο μήλο. Ιδανικό μαγιό σε αυτή την περίπτωση θεωρείται αυτό που δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι λεπτότερη η μέση και μακρύτερα τα πόδια.

Συνήθως οι γυναίκες που έχουν σωματότυπο μήλο συσσωρεύουν με το πέρασμα της ηλικίας περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Σε αυτές τις περιπτώσεις ιδανικό μαγιό θεωρείται ένα ολόσωμο με υποψία ζώνης ή με διαχωριστική χρωματική γραμμή στο σημείο της κοιλιάς, που καλύπτει κοιλιά και περιφέρεια, αλλά παράλληλα τονίζει τη μέση.

Μοντέλο με ολόσωμο μαγιό, που θεωρείται ιδανικό για τις γυναίκες με σωματότυπο μήλο.
David Espejo via Getty Images
Μοντέλο με ολόσωμο μαγιό, που θεωρείται ιδανικό για τις γυναίκες με σωματότυπο μήλο.

Σωματότυπος σωλήνας

Εάν έχετε ίδιο πλάτος σε ώμους, κοιλιά και περιφέρεια, αυτό σημαίνει ότι ανήκετε στον σωματότυπο σωλήνα. Ο συγκεκριμένος σωματότυπος στερείται από καμπύλες, αλλά με το κατάλληλο μαγιό αφήνει την ψευδαίσθηση των σωστών αναλογιών. Ιδανικό μαγιό είναι το ολόσωμο που διαθέτει κοψίματα στα πλάγια της μέσης (στυλ κάτ άουτ).

Σωματότυπος κλεψύδρα

Θεωρείται ο πιο συμμετρικός σωματότυπος γιατί έχει το ίδιο πλάτος στους ώμους και στην περιφέρεια, ενώ η μέση είναι λεπτή. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία μπορείτε να επιλέξετε όποιο μαγιό σας αρέσει. Όλα τα σχέδια και όλα τα χρώματα ταιριάζουν στον σωματότυπο κλεψύδρα, αν όμως θέλετε το ιδανικό μαγιό που θα αναδείξει το σώμα σας επιλέξτε ένα κλασικό με ψηλόμεσο σχέδιο που θα τονίσει στον έπακρον τις αρμονικές σας καμπύλες.

Νεαρή γυναίκα απολαμβάνει τον ήλιο πάνω σε ιστιοπλοϊκό, φορώντας ένα μπικίνι με κορδονάκια.
miljko via Getty Images
Νεαρή γυναίκα απολαμβάνει τον ήλιο πάνω σε ιστιοπλοϊκό, φορώντας ένα μπικίνι με κορδονάκια.

Αθλητικός σωματότυπος

Τα αθλητικά σώματα είναι όμορφα, αλλά χρειάζεται να τονίσουν τη θηλυκή τους εικόνα. Κατάλληλα μαγιό θεωρούνται τα μπικίνι, ιδανικά με κορδονάκια που δημιουργούν ένα παιχνίδισμα στις αθλητικές καμπύλες. Φυσικά οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο, όπως βολάν, κεντήματα, κρόσσια ή πάτσγουορκ, ομορφαίνει το αποτέλεσμα.