Tindersurfing: O άνδρας που γύρισε την Ευρώπη μένοντας με γυναίκες που γνώρισε μέσω Tinder

Tindersurfing: O άνδρας που γύρισε την Ευρώπη μένοντας με γυναίκες που γνώρισε μέσω Tinder
Mike Blake / Reuters

Και μετά το «couchsurfing» προέκυψε και το «Tindersurfing»- «εφεύρεση» ενός 25χρονου Βέλγου από τις Βρυξέλλες, του Άντονι Μπότα, ο οποίος πέρασε δύο μήνες ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και μένοντας μόνο στα σπίτια γυναικών που συνάντησε μέσω της γνωστής εφαρμογής γνωριμιών Tinder.

Ο Μπότα επισκέφθηκε οκτώ διαφορετικές χώρες- το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Τσεχία και την Ολλανδία- και έμεινε με 21 από τις γνωριμίες του.

Το καλοκαίρι πριν τελειώσει το πανεπιστήμιο και αρχίσει να δουλεύει στον τομέα του, το μάρκετινγκ πήρε την απόφαση να το αξιοποιήσει στο έπακρο. «Ήθελα να κάνω ένα τελευταίο, τεράστιο roadtrip» είπε σχετικά στον Independent. «Είχα διάφορες ιδέες (να πάω στην Ίμπιζα, να γυρίσω την Ευρώπη με ποδήλατο και ένα κουνέλι κ.α) αλλά όταν είχα την ιδέα του Tindersurfing ήξερα πως θα επρόκειτο για έναν καταπληκτικό τρόπο να ταξιδέψω και να περάσω καλά».

That Auto Salon stuff was a laugh after all.

A post shared by Tinder Surfer (@zebotta) on

«Η εξοικονόμηση χρημάτων παίζει ρόλο, αλλά θα πω ότι έχει να κάνει περισσότερο με το να συναντάς νέο κόσμο, νέες κουλτούρες και να ανακαλύπτω μέρη στα οποία δεν είχα πάει ποτέ. Λατρεύω να βγαίνω από την “comfort zone” μου και το Tindersurfing σίγουρα με έβγαλε».

Πώς το έκανε

Πριν φτάσει σε μια πόλη, ο Μπότα βάζει τον προορισμό του στο Tinder για να μπορεί να κάνει «swipe» σε χρήστριες από εκείνη την πόλη. Και μετά απλά ψάχνει «matches».

«Δεν είμαι και ιδιαίτερα επιλεκτικός, επειδή στο τέλος αυτό που ψάχνω είναι ένα μέρος να μείνω» λέει, αλλά παραδέχεται ότι ιδανικά θέλει να βρίσκει κάποια που του αρέσει. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα δυνατόν, και σε 2-3 περιπτώσεις δυσκολεύτηκε να βρει κάποια να τον φιλοξενήσει- οπότε και κατέληξε να κάνει swipe δεξιά (η εκδήλωση ενδιαφέροντος για γνωριμία) σε όλες.

«Κατάφερα να βρω κάποια να με φιλοξενήσει σε κάθε πόλη που ήθελα να πάω εκτός από τη Βιέννη, οπότε πήγα κατευθείαν στη Μπρατισλάβα, καθώς είναι μόλις μια ώρα μακριά» είπε σχετικά.

Επίσης, έπρεπε να διαχειρίζεται γρήγορα τις γνωριμίες. «Μετά από μερικές ημέρες διαπίστωσα πως δεν μπορούσα να περνώ τρεις ώρες την ημέρα κουβεντιάζοντας στο Tinder, εξηγώντας τι κάνω. Οπότε είχαν το εξής πλάνο: “Έσπαζα τον πάγο” με ένα “είσαι το πρώτο μου match στην πόλη” και μετά ό,τι και αν μου έστελναν, τους έστελνα το link του video trailer που είναι στο κανάλι μου στο YouTube, ακολουθούμενο από το ερώτημα “θέλεις να με φιλοξενήσεις;”».

Οι αντιδράσεις ήταν ανάμεικτες. «Η πιο κοινή ήταν “ω, ωραία, αλλά δεν είναι για μένα αυτά, σου εύχομαι τύχη στα ταξίδια σου”. Αλλά φυσικά κάποιος που ταξιδεύει με Tinder δεν πρόκειται να ευχαριστήσει τους πάντες, οπότε είχα αρνητικά σχόλια, προσβολές, κάποιες έσβηναν το match κ.α. Και φυσικά κάποιες που έλεγαν ναι πριν καν αρχίσουμε να μιλάμε».

Σε κάποιες έμενε απλά ένα βράδυ, αλλά όταν συνάντησε μία που του άρεσε πολύ, έμεινε για πέντε μέρες.

Επίσης, ποτέ δεν είχε ιδέα σε τι σπίτια θα έμενε- η τελευταία περίπτωση, όπως λέει, ήταν η χειρότερη: «Μετά από δύο μήνες στον δρόμο κατέληξα σε ένα μικρό, βρώμικο μέρος στην Πολωνία. Τόσο μικρό που έπλενε τα πιάτα στο ντους. Όσον αφορά στο ντους, το νερό εκεί δεν έφευγε, επειδή εμποδιζόταν από μια μεγάλη μπάλα από τρίχες. Αηδιαστικό. Επίσης ήταν καπνίστρια, κάτι που δεν είναι για μένα».

You move different when you know your value.

A post shared by Tinder Surfer (@zebotta) on

Ωστόσο υπήρχαν και άλλες, καλύτερες περιπτώσεις. «Στο Μόναχο έμεινα με κάποια που ζούσε σε μια πραγματική έπαυλη. Το σπίτι ήταν απίστευτο. Πισίνα, σάουνα, τζακούζι, ακόμα και το δικό της γυμναστήριο. Ζούσε στον ίδιο δρόμο με πολλούς διάσημους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου. Το επόμενο καλύτερο ήταν η Κολωνία, αυτή που με φιλοξένησε ήταν τόσο τέλεια. Κομψή, χαριτωμένη, έξυπνη. Για μια στιγμή σκέφτηκα να σταματήσω το ταξίδι μου και να περάσω όλο το καλοκαίρι μου μαζί της. Αλλά ήταν μόλις η τρίτη μου στάση, και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να το τελειώσω. Κρατάμε ακόμα επαφή, ωστόσο».

Σε κάποιες περιπτώσεις προφανώς και έκανε σεξ με αυτές που τον φιλοξενούσαν, αλλά όπως λέει ο ίδιος δεν ήταν δεδομένο πως θα συνέβαινε αυτό.

«Στο κάτω κάτω της γραφής είναι σαν ένα κανονικό ραντεβού του Tinder: Κάποιες φορές καταλήγετε μαζί στο κρεβάτι, κάποιες όχι. Αν δεν ταιριάζουμε, αν δεν υπάρξει μαγεία, τότε θα κοιμηθώ ευχαρίστως στον καναπέ».

Ο Μπότα αναγνωρίζει πως, ως άνδρας, είναι πολύ πιο ασφαλής για να κάνει κάτι τέτοιο από ό,τι μια γυναίκα, και δεν θα σύστηνε σε κοπέλες να το κάνουν. «Το Tinder είναι γεμάτο αλλόκοτους τύπους που θα στείλουν φωτογραφίες των γεννητικών τους οργάνων πριν καν πουν “γεια”».

Ο ίδιος κατέγραψε το ταξίδι του στο YouTube, αν και δεν είχε εμπειρία ή εκπαίδευση πάνω σε αυτό. Τώρα εργάζεται στις Βρυξέλλες, αλλά εξακολουθεί να επιδίδεται σε Tindersurfing όσο μπορεί, περνώντας πρόσφατα ένα σαββατοκύριακο στην Ολλανδία.

Δημοφιλή