ΔΙΕΘΝΕΣ
05/07/2019 11:01 EEST | Updated 05/07/2019 17:58 EEST

Τίγρεις σε τσίρκο στην Ιταλία κατασπάραξαν τον θηριοδαμαστή τους

Ο Βέμπερ δεν κατόρθωσε να απελευθερωθεί και να βγει από το κλουβί.

O Βέμπερ σε παλαιότερη παράσταση με τίγρη. 

Ο θηριοδαμαστής Έτορε Βέμπερ, 61 ετών, δούλευε τις τελευταίες λεπτομέρειες στο νούμερο που επρόκειτο να παρουσιάσει στο τσίρκο Μαρίνα Μόντι, όταν ξαφνικά του επιτέθηκαν οι τέσσερις τίγρεις, τις οποίες εκπαίδευε. Ο θηριοδαμαστής ήταν αδύνατο να αμυνθεί και κυριολεκτικά κατασπαράχθηκε. 

Συνέβη το απόγευμα της 4ης Ιουλίου, στο Τριτζάνο, μία πόλη που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Μπάρι. Εκεί είχε εγκατασταθεί το τσίρκο τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οι καραμπινιέροι, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας. Όπως έγινε γνωστό από μαρτυρίες, μία ώρα πριν την έναρξη του θεάματος, ο θηριοδαμαστής θέλησε να εκπαιδεύσει τα αιλουροειδή και να τελειοποιήσει το νούμερό του. 

 

 

Ξαφνικά, όμως, η μία τίγρης εξαγριώθηκε και κινήθηκε εναντίον του. Ο Βέμπερ προσπάθησε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε και τότε του επιτέθηκαν και οι τρεις άλλες τίγρεις. Ακολούθησε πανικός στο τσίρκο, καθώς το προσωπικό προσπάθησε να σώσει τον θηριοδαμαστή, χρησιμοποιώντας μέχρι και πυροσβεστήρες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κι όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ήταν ήδη πολύ αργά.   

O Βέμπερ ήταν πολύ γνωστός θηριοδαμαστής και η είδηση του θανάτου βύθισε στο πένθος τον κόσμο των τσίρκων. 

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Sponsored Post