ΔΙΕΘΝΕΣ
13/12/2018 20:42 EET | Updated 13/12/2018 20:48 EET

Το ατύχημα που έκανε τον Μόργκαν Φρίμαν υποστηρικτή της ιατρικής κάνναβης

«Είναι ο μόνος τρόπος να μην πονάω», είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του

Mario Anzuoni / Reuters

Τη χρονιά που πέρασε ο Μόργκαν Φρίμαν κέρδισε το κοινό με την γνωστή πατρική του φιγούρα, μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ του National Geographic «Η ιστορία του Θεου» («The Story of God»).

Η θρυλική (και ισχυρή πολιτικά) φωνή του, όμως, εκτός από τον ρόλο του αφηγητή σε πολλές ταινίες, συντάσσεται ολοένα και περισσότερο με την νομιμοποίηση της κάνναβης.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι ο διάσημος ηθοποιός έχει ταχθεί υπέρ της νομιμοποίησης πολύ πριν το συγκεκριμένο κίνημα γίνει διάσημο και συγκεντρώσει πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Αν κοιτάξει κανείς τις πρόσφατες τοποθετήσεις του γύρω από το ζήτημα, μπορεί εύκολα να υποθέσει ότι ο ίδιος κάνει χρήση κάνναβης από τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ωστόσο, ήρθε σε επαφή με την ιατρική πλευρά της χρήσης το 2008, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή του. Μάλιστα, οι διασώστες που είχαν σπεύσει στο σημείο χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν «Τα σαγόνια της ζωής» («Jaws of Life»), ένα ειδικό εργαλείο, για να τον απεγκλωβίσουν από το όχημά του.

Εκτός από ψυχολογικά καταρρακωμένος, ο Φρίμαν βγήκε από το διαλυμένο του αυτοκίνητο και με τον ώμο του σχεδόν κατεστραμμένο. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν μέσω χειρουργικών επεμβάσεων, ωστόσο δεν κατάφεραν να διορθώσουν τις βλάβες που είχε υποστεί στα νεύρα του.

Ο δρόμος της ιατρικής κάνναβης ήταν ο μοναδικός που πρόσφερε στον γνωστό ηθοποιό ανακούφιση. «Ζω με φοβερούς πόνους στον ώμο μου και ο μόνος τρόπος για να φύγουν είναι η μαριχουάνα», είχε παραδεχθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Εκτοτε, έμαθε να ζει με τον πόνο και η κάνναβη μετατράπηκε σε ένα θεραπευτικό εργαλείο χωρίς το οποίο δεν μπορούσε να ζήσει.

Sponsored Box