Η Louis Vuitton αγόρασε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου

Φέρει την ονομασία «Sewelô», που σημαίνει «σπάνιο εύρημα» στην γλώσσα Τσουάνα της νοτίου Αφρικής και είναι 1.758 καρατίων.
twitter
twitter

Η Louis Vuitton απέκτησε πρόσφατα το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο, σημάδι των φιλοδοξιών της γαλλικής εταιρείας στην αγορά κοσμημάτων πολυτελείας.

Το ακατέργαστο διαμάντι των 1.758 καρατίων, το οποίο ανήκε στην εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών Lucara Diamond Corp της Μποτσουάνα από τον περασμένο Απρίλιο, έχει χρώμα ανθρακί και μέγεθος παλάμης. Η μεταλλευτική εταιρεία το ονόμασε «Sewelô», που σημαίνει «σπάνιο εύρημα» στην γλώσσα Τσουάνα της νοτίου Αφρικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, οι εταιρείες διαμαντιών HB και Lucara, πρόκειται από κοινού και σε συνεργασία με την Louis Vuitton, να γυαλίσουν και να κατασκευάσουν μία σειρά κοσμημάτων από το διαμάντι Sewelô.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται το ύψος της οικονομικής συμφωνίας, αν και αποκάλυψε ότι η Lucara θα λάβει προκαταβολή και θα διατηρήσει το 50% των δικαιωμάτων στα διαμάντια που θα παράγονται από το Sewelô. Επίσης ακόμα ένα 5% των πωλήσεων που θα προκύψουν θα επενδυθούν ξανά στις κοινοτικές πρωτοβουλίες της Lucara στη Μποτσουάνα.

Η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί την τελευταία κίνηση της Louis Vuitton, στον χώρο των πολυτελών κοσμημάτων. Ο όμιλος διαθέτει επίσης την ιταλική εταιρεία κοσμημάτων Bulgari καθώς και τα ρολόγια TAG Heuer και Hublot ενώ το Νοέμβριο απέκτησε το παγκοσμίου φήμης κοσμηματοπωλείο της Νέας Υόρκης,Tiffany & Co. καταβάλλοντας περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όταν το διαμάντι Sewelô ανακαλύφθηκε πέρυσι, πήρε τον τίτλο του δεύτερου μεγαλύτερου στην ιστορία, αφαιρώντας τον τίτλο από τον προηγούμενο κάτοχο, ένα διαμάντι 1,111 καρατίων, το λεγόμενο Lesedi La Rona, το οποίο αποκαλύφθηκε στο ίδιο ορυχείο στη Μποτσουάνα.

Το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο, 3,106 καρατίων με την ονομασία «Cullinan Diamond», ανακαλύφθηκε στην Νότια Αφρική το 1905. Το Cullinan κόπηκε σε μικρότερες κομμάτια, μερικά από τα οποία, αποτελούν πλέον μέρος, της συλλογής κοσμημάτων, της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Η τελική αξία του διαμαντιού Sewelô θα καθοριστεί, από διάφορους παράγοντες - όχι μόνο το μέγεθος, αλλά και το χρώμα, την καθαρότητα του και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κοπεί.

Να σημειωθεί πως το «Lesedi La Roma», πωλήθηκε στην Craft Diamonds, το 2017, έναντι 53 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από τους The New York Times και CNN

Δημοφιλή