Κυρώσεις από το Λονδίνο σε ρωσικές τράπεζες και Ρώσους ολιγάρχες

Ο Τζόνσον προχωράει σε μπαράζ κυρώσεων σε ρωσικές τράπεζες, δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα.
Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον
AP

Ο Τζόνσον είπε στους νομοθέτες ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν τη Rossiya Bank, την IS Bank, την General Bank, την Promsvyazbank και την Τράπεζα της Μαύρης Θάλασσας.

Δήλωσε, ακόμα, ότι θα δεσμευτούν τα περιουσιακά στοιχεία και θα απαγορευτεί να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε τρεις Ρώσους ολιγάρχες που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια και τις υποδομές, τους Gennady Timchenko, Boris Rotenberg και Igor Rotenberg.

Ο Τζόνσον κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «δημιούργησε το πρόσχημα για μια πλήρους κλίμακας επίθεση» κατά της Ουκρανίας και είπε ότι θα ακολουθήσουν «περαιτέρω ισχυρές κυρώσεις» εάν αποδειχτεί αυτό.

«Αυτή είναι η πρώτη δόση, το πρώτο μπαράζ αυτών που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε και έχουμε περαιτέρω κυρώσεις σε ετοιμότητα», λέει ο Τζόνσον στους Βρετανούς νομοθέτες.

Είπε επίσης ότι ρωσικά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς στρατιωτών εντοπίστηκαν στις ουκρανικές περιοχές που αναγνωρίστηκαν ως ανεξάρτητες από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με μια «νέα εισβολή» στην Ουκρανία.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα