Το επιμελώς ανεπιτήδευτο μακιγιάζ κάνει θραύση - Πώς θα το πετύχουμε

Τα γραμμικά αυστηρά περιγράμματα παύουν να μας απασχολούν και τη θέση τους παίρνουν οι φυσικές σβησμένες γραμμές σε χείλη και φρύδια.
Η Εμμα Στόουν με ροδακινί μακιγιάζ ασορτί με την Louis Vuitton τουαλέτα που επέλεξε.
Neil Mockford via Getty Images
Η Εμμα Στόουν με ροδακινί μακιγιάζ ασορτί με την Louis Vuitton τουαλέτα που επέλεξε.

Είναι εντυπωσιακό με πόσο ταχείς ρυθμούς εμφανίζονται νέες τάσεις, καταγράφονται, απορροφώνται από το κοινό και ξεπερνιούνται για να δώσουν τη θέση τους σε καινούριες. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες ενημέρωσης και κοινωνικοποίησης έχουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην πληροφόρηση των τάσεων και ηγετική θέση μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχει το Τικ -Τοκ. Τόσο το στιλ στα ρούχα, όσο και στο μακιγιάζ, εμφανίζεται εν ριπή οφθαλμού πρώτα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και μετά οπουδήποτε αλλού. Η Κάιλι Τζένερ και η Χέιλι Μπίμπερ είναι οι σημερινές βασίλισσες στον κόσμο του μακιγιάζ και οι ίδιες λανσάρουν τις καλλυντικές σειρές τους με προϊόντα που φυσικά γίνονται ανάρπαστα. Για το ανοιξιάτικο μακιγιάζ οι προτάσεις τους είναι γεμάτες λάμψη σε χείλη, μάτια, μάγουλα, αλλά μια λάμψη που σβήνει σταδιακά σαν να έχουν τοποθετηθεί βιαστικά τα προϊόντα στο πρόσωπο τους. Είναι το επιμελώς ανεπιτήδευτο μακιγιάζ στη μόδα;

Η Μάργκοτ Ρόμπι με ψυχρό ροζ μακιγιάζ
Samir Hussein via Getty Images
Η Μάργκοτ Ρόμπι με ψυχρό ροζ μακιγιάζ

Μιλήσαμε με την αισθητικό και μεικ απ άρτιστ, Κατερίνα Κύργιου, η οποία μας είπε για τις επικρατέστερες τάσεις στο μακιγιάζ, ναι… όπως μας τις δείχνουν οι διάσημες Τικ – Τόκερς.

Όπως μας εξηγεί υπάρχουν δύο πολύ δυνατές προτάσεις για το μακιγιάζ της άνοιξης. Η μία είναι το διαχρονικό, γνωστό και αλάνθαστο φυσικό μακιγιάζ, το οποίο είναι διακριτικό και απλά γλυκαίνει τα χαρακτηριστικά και η άλλη τάση είναι η μονοχρωμία που συνήθως συνοδεύεται από ελαφριές λάμψεις.

Το απαλό, φυσικό μακιγιάζ είναι διαχρονικό.
Husam Cakaloglu via Getty Images
Το απαλό, φυσικό μακιγιάζ είναι διαχρονικό.

Τρανταχτά παραδείγματα του μονόχρωμου μακιγιάζ, είδαμε στα βραβεία της βρετανικής ακαδημίας κινηματογράφου BAFTA, όπου η Εμμα Στόουν φορώντας μια ροδακινί τουαλέτα έκανε και το αντίστοιχο ροδακινί μακιγιάζ, ενώ η Μάργκοτ Ρόμπι ως σύγχρονη μπάρμπι εμφανίστηκε με ένα ψυχρό ροζ μακιγιάζ. Σύμφωνα με την κα Κύργιου, το μονόχρωμο μακιγιάζ είναι η συμφωνία χρώματος σε μάτια, χείλη και μάγουλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε πάντα ελαφριές αποχρώσεις. Μπορεί να είναι έντονα καφέ ή μωβ που επίσης είναι στη μόδα.

Αυτό που παρατηρείται, σύμφωνα με την ίδια, είναι τα σβησίματα στις τοποθετήσεις του μακιγιάζ. Το γραμμικό περίγραμμα στα χείλη παύει να έχει αυστηρές γραμμές και χάνεται απαλά σαν να μην έχει τοποθετηθεί με ακρίβεια. Τα σβησίματα αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε με μια μπατονέτα ή με ένα πινέλο χειλιών.

Τα ακανόνιστα σχήματα δεν αφορούν μόνο τα χείλη, αλλά και τα φρύδια. Τα καλοσχηματισμένα με μολύβι φρύδια αποτελούν παρελθόν. Αντιθέτως, τα φυσικά, ελαφρώς ακανόνιστα φρύδια είναι αυτά που τραβούν τώρα την προσοχή. Πως θα τα πετύχουμε; Με τα ειδικά προϊόντα-κεριά που χτενίζουν τα φρύδια στα σημεία που θέλουμε.

Τέλος, δίνουμε έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, εκτός από τα κλασικά (καφέ, μαύρο, γκρι) πιο έντονα χρώματα, όπως κόκκινο ή μπλε άιλαινερ και να κάνουμε περιγράμματα που θα συζητηθούν!

Να μην ξεχνάμε ότι το πιο σημαντικό απ′ όλα είναι να κάνουμε το μακιγιάζ που μας κολακεύει και ταιριάζει με την προσωπικότητα μας γιατί οι τάσεις, ως γνωστόν, αλλάζουν συνεχώς.