Το Ιδρυμα Ευγενίδου, ανανεωμένο, περιμένει μικρούς και μεγάλους

Νέα Προγράμματα, Εργαστήρια και Πλανηταριακές Παραστάσεις.
Ιδρυμα Ευγενίδου
Ιδρυμα Ευγενίδου
Ιδρυμα Ευγενίδου

Το Ιδρυμα Ευγενίδου προσφέρει και φέτος στους επισκέπτες του εμπειρίες που συνδυάζουν ψυχαγωγία με γνώση, μέσα από το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας και το UTech Lab, με δράσεις φυσικής αλλά και online παρουσίας.

Οι παραστάσεις του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου υπόσχονται να χαρίσουν στους θεατές διαστημικά ταξίδια αλλά και σημαντικές γνώσεις μέσα από πρωτότυπες παραγωγές.

Στον θόλο του, μικροί και μεγάλοι θα συναντήσουν τον Μυστηριώδη κύριο Τιλτ, την Lucia, το αγαπημένο Polaris, αλλά και τους γιγάντιους Δεινόσαυρους της Ανταρκτικής που μας αποκαλύπτουν την ιστορία τους. Σύντομα, οι φίλοι της αστρονομίας αλλά και της περιπέτειας θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την γένεση και την εξέλιξη του Ηλιακού συστήματος με τη νέα ψηφιακή παράσταση Θόλου, «Η Ιστορία της Γης».

Σταθερά στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου παραμένουν οι ταινίες: «Ο Κόκκινος Πλανήτης», «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας», «Το Κέντρο του Κόσμου», «Ζωή στο Σύμπαν» και «Το Μέλλον στο Διάστημα».

Το ταξίδι στη γνώση συνεχίζεται με μία βόλτα στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Παιδιά 6-12 ετών καλούνται να ανακαλύψουν τον κόσμο των φυσικών επιστημών, να γνωρίσουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους και να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια φυσικής ή online παρουσίας.

Παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να γνωρίσουν σε μεγαλύτερο βάθος τον κόσμο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας με την επίδειξη πειραμάτων και κύκλο online εργαστηρίων προγραμματισμού και ηλεκτρονικής.

Οι γνώσεις στη σύγχρονη τεχνολογία διευρύνονται ακόμα περισσότερο με τα σχεδιασμένα προγράμματα του UTech Lab, με εργαστήρια, όπου μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου καλούνται να μάθουν δημιουργώντας, μέσα από τον εξοπλισμό του εργαστηρίου σε Ηλεκτρονική, Προγραμματισμό, 3D Printing και Οπτικοακουστικά Μέσα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.eef.edu.gr/ και τηλεφωνικά στο 210 946 9600