ΔΙΕΘΝΕΣ
03/02/2020 16:56 EET | Updated 03/02/2020 16:57 EET

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο Λονδίνο

Υποστηρίζει πως ο δράστης ήταν μαχητής του.

DANIEL LEAL-OLIVAS via Getty Images

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα των τραυματισμό από μαχαίρι τριών ανυποψίστων περαστικών και τον θανάσιμο τραυματισμό του δράστη από αστυνομικά πυρά.

«Ο δράστης της επίθεσης στη συνοικία Στρίταμ είναι μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και την πραγματοπόίησε ανταποκρινόμενος στις προσκλήσεις για επίθεσεις εναντίον πολιτών των χωρών του συνασπισμού» σύμφωνα με δήλωση του ISIS που δημοσίευσε τη δευτέρα το ελεγχόμενο από την τζιχαντιστική οργάνωση πρακτορείο Amaq τη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως ο δράστης κατονομάστηκε ως ο Σουντές Αμάν. Οπως έγινε γνωστό, είχε αποφυλακιστεί τον Ιανουάριο - περίπου μια εβδομάδα πριν. Ο 20χρονος είχε εκτίσει το ήμισυ της ποινής του (τρία έτη και τέσσερις μήνες) για αδικήματα που είχαν να κάνουν με τρομοκρατία. Ο ίδιος τελούσε υπό αστυνομική παρακολούθηση κατά το περιστατικό, για το οποίο η αστυνομία θεωρεί ότι συνδέεται με ισλαμική τρομοκρατία.

Ο Αμάν επαινούσε το Ισλαμικό Κράτο, διαμοιραζόταν αρχεία ισλαμιστικής προπαγάνδας και ηλεκτρονικά περιοδικά της Αλ Κάιντα και ενθάρρυνε την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της.

(με πληροφορίες από Reuters)