ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30/08/2019 13:55 EEST

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης

«Προσβλέπω στην συνεργασία όλων» τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Σε ρυθμούς ΔΕΘ αρχίζει και κινείται πλέον η πολιτική επικαιρότητα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το Βερολίνο να έχει μεταβεί ήδη στην συμπρωτεύουσα. Το πρωί πραγματοποίησε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, στην έναρξη της σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς, ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι προσβλέπει σε μία ουσιαστική συνεργασία, με στόχο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι μεγάλες προκλήσεις της πόλης.

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Ευχαριστώ για την υποδοχή, και είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ως Πρωθυπουργός -χωρίς, όμως, να αλλάξω τις συνήθειές μου, διότι από τότε που ήμουν αρχηγός της Αντιπολίτευσης επέλεγα πάντα να βρίσκομαι κοντά σας λίγες μέρες πριν από τη Διεθνή Έκθεση, για να μπορούμε να συζητήσουμε για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά. Το ίδιο  θα κάνουμε και σήμερα. Γνωριζόμαστε όλοι, εξάλλου, και γνωρίζετε ότι ο σκοπός αυτών των  συσκέψεων και συζητήσεων είναι να είναι ουσιαστικές και παραγωγικές.

Γι΄ αυτό έχουμε μαζί και το κυβερνητικό μας επιτελείο, δια του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, του κ. Σκέρτσου, για να καταγράψουμε τις προτάσεις σας και τις απόψεις σας, έτσι ώστε το επόμενο Σαββατοκύριακο να μπορούμε να ενσωματώσουμε τις σκέψεις μας στο συνολικό σχέδιο το οποίο θα προτείνουμε στον ελληνικό λαό από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Δεν θέλω να μακρηγορήσω, θα έχω την ευκαιρία στο τέλος -όπως κάνουμε πάντα- να συνοψίσω και να πω κάποιες σκέψεις για αυτά τα οποία άκουσα. Οπότε, ο λόγος επιστρέφει στον Θόδωρο, ο οποίος φαντάζομαι θα δώσει πρώτα τον λόγο στον Δήμαρχο. Δήμαρχε, να ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου καλή αρχή, καλή δύναμη στο έργο σου. Προσβλέπω σε μια ουσιαστική συνεργασία, για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις μεγάλες προκλήσεις της πόλης»