Το μυθικό La Samaritaine ανοίγει και πάλι τις πύλες του μετά από ανακαίνιση 750 εκ ευρώ

Το 20.000 τετραγωνικών μέτρων πολυκατάστημα εκτείνεται σε επτά ορόφους.
Η πρόσοψη του ιστορικού La Samaritaine
instagram.com/explore/tags/newsamaritaine/?hl=el
Η πρόσοψη του ιστορικού La Samaritaine

Ανοιξε τις πύλες του και πάλι το θρυλικό πολυτελές γαλλικό πολυκατάστημα La Samaritaine, με υπέροχη θέα στον Σηκουάνα. Το πανέμορφο Αρτ Ντεκό κτήριο του 1920, με την υπέροχη γυάλινη οροφή έχει αποκατασταθεί από τον όμιλο DFS, ο οποίος ανήκει κατά πλειοψηφία στην LVMH μαζί με τον συνιδρυτή του Ρόμπερτ Μίλερ.

Η Ελεωνόρ ντε Μποϊσόν, πρόεδρος DFS Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, δήλωσε: «Σας καλωσορίζουμε στο κατάστημα - ένα από τα παλαιότερα στην πρωτεύουσα - για να ανακαλύψετε μια νέα παριζιάνικη εμπειρία ... Η DFS σχεδίασε την αναγέννηση του Samaritaine, σταθερά στηριγμένη στις ρίζες του, ενσωματώνοντας το πνεύμα του ιδρυτικού ζευγαριού, Ερνέστ Κονγκρακ και Μαρί Λουίζ Τζέι, αλλά με ένα βλέμμα να στρέφεται αποφασιστικά προς τον 21ο αιώνα με αποκλειστικές ιδέες και έναν ανεμπόδιστο τρόπο ανάμειξης πολυτέλειας με σχεδιαστές που ταιριάζουν στην εποχή μας».

Το 20.000 τετραγωνικών μέτρων πολυκατάστημα εκτείνεται σε επτά ορόφους λιανικής πώλησης, διαθέτει 600 «προσεκτικά επιλεγμένες» μάρκες και τον μεγαλύτερο όροφο ομορφιάς στην Ευρώπη.

Το 2005, για λόγους ασφαλείας, το κτήριο έκλεισε τις πόρτες του και ο όμιλος LVMH ανέλαβε ένα φιλόδοξο έργο ανακαίνισης, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους αποκατάστασης των κτιρίων Αρτ Νουβό και Αρτ Ντεκό στην πλευρά της Rue de Rivoli, ενώ ένα νέο μοντέρνο κτήριο από το Ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Sanaa προστέθηκε.

Η δαπανηρή ανακαίνιση έφτασε τα 750 εκατ. ευρώ και διήρκεσε που κράτησε επτά χρόνια.

Στο κτίριο θα λειτουργεί επίσης υπερπολυτελές ξενοδοχείο με roof garden, ενώ έχουν δημιουργηθεί εστιατόρια και ιδιωτικά διαμερίσματα.

Το αρχικό πλάνο ήταν τα εγκαίνια να πραγματοποιηθούν πέρυσι, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που κράταγαν τα καταστήματα της γαλλικής πρωτεύουσας κλειστά.