Το Μπαλέτο της Λυρικής επιστρέφει στο Ηρώδειο με Μάνο Χατζιδάκι

«Τι είναι ο χορός με τη σκιά μου; Ένας χορός με τον εαυτό μου. Μια εξομολόγηση επί σκηνής όλων αυτών που έχω ζήσει και που κουβαλάω για πάντα μέσα μου».
Βαλέρια Ισάεβα

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει μετά από απουσία ετών στη σκηνή του Ηρωδείου, με την εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή «Χορός με τη σκιά μου», η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, τον Νοέμβριο του 2019.

Στον «Χορό με τη σκιά μου», ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί τέσσερα μοναδικά έργα του σπουδαίου Μάνου Χατζιδάκι για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στον «Κύκλο του C.N.S.» η αγριεμένη θάλασσα αποτελεί το σκηνικό για την απώλεια και την οδύνη, στον «Καπετάν Μιχάλη» ο νυχτερινός υγρός άνεμος του νότου «πέφτει πάνω στις γυναίκες σαν άντρας και πάνω στους άντρες σαν γυναίκα», στο «Καταραμένο φίδι» η μορφή του Καραγκιόζη στέκει σαν σύμβολο της διαχρονικής λαϊκής τέχνης, ενώ στο «Χαμόγελο της Τζοκόντας» η Νέα Υόρκη γίνεται το πολυτελές και πολύβουο περιβάλλον για τη μοναξιά και την απόγνωση.

Maria Cheilopoulou

Ο Μάνος Χατζιδάκις έχει ορίσει το τοπίο της ελληνικής μουσικής και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού όσο ελάχιστοι. Οι αναζητήσεις του αλλά και οι επιρροές του τον οδήγησαν σε πολλές και διαφορετικές διαδρομές.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι οι καρποί της δημιουργικής του σποράς μπορούν να βρεθούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Από το τοπίο αυτό εμπνεύστηκε ο Κωνσταντίνος Ρήγος για τη χορογραφία, στην οποία περιηγείται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα του χατζιδακικού έργου, εντάσσοντας ισάριθμα εμβληματικά έργα σε μια σπονδυλωτή παράσταση. «Τι είναι ο χορός με τη σκιά μου; Ένας χορός με τον εαυτό μου. Μια εξομολόγηση επί σκηνής όλων αυτών που έχω ζήσει και που κουβαλάω για πάντα μέσα μου», σημειώνει ο χορογράφος.

Η προπώληση άρχισε.

Μπαλέτο

Μάνος Χατζιδάκις Χορός με τη σκιά μου

Χορογραφία, σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος

25, 27, 29 Ιουλίου

Ώρα έναρξης: 21.00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Κοστούμια: Deux Hommes

Συνεργάτιδα αρχιτέκτονας: Μαίρη Τσαγκάρη

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Βίντεο: Βασίλης Κεχαγιάς

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Χατζιδάκις

Με τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της ΕΛΣ

Info

Τιμές εισιτηρίων: 20, 30, 35, 45, 65 ευρώ

Έναρξης προπώλησης: 25 Ιουνίου

Προπώληση: ticketservices.gr, Ταμεία ΕΛΣ, εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών

Αναλυτικές πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/, Ταμεία ΕΛΣ, 2130885700 (καθημερινά 09.00-21.00).

Δημοφιλή