Το να μπορούμε να χαλαρώνουμε είναι δεξιότητα, όχι πολυτέλεια

Σ’ έναν κόσμο που βρίσκεται σε κατάσταση υπερδιέργεσης είναι σημαντικό να μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
.
Evanto/womens life
.

Πόσες φορές μέσα στην ημέρα αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι ένα μικρό διάλειμμα για να χαλαρώσεις; Λίγα λεπτά για να αφεθείς στις σκέψεις σου με ηρεμία χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι; Και ενώ το θέλεις και το χρειάζεσαι, όλο κάτι γίνεται, κάποια ανάγκη προκύπτει και δεν μπορείς να αξιοποιήσεις λίγα λεπτά ηρεμίας για τον εαυτό σου!

Αν και εσύ το αντιμετωπίζεις και θέλεις να βρεις τον τρόπο για να χαλαρώνεις έστω και λίγο μέσα στην μέρα, χωρίς να περιμένεις την ώρα του ύπνου, δες τις παρακάτω τεχνικές που σου προτείνουμε για να το πετύχεις!

Η χαλάρωση για τον καθένα έχει τη δική της ερμηνεία, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι την χρειάζονται. Θα δεις τη διαφορά στον εαυτό σου και στην ψυχολογία σου, αφιερώνοντας λίγα λεπτά χαλάρωσης καθημερινά για σένα όταν νιώθεις ότι το χρειάζεσαι. Δεν χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές ή το σαββατοκύριακο για να χαλαρώσεις, μπορείς να το κάνεις και μέσα στην ημέρα!

Το πρώτο βήμα είναι να βρεις έναν χώρο χαλάρωσης, όπου κι αν βρίσκεσαι. Και μετά να μπορέσεις να τον διατηρήσεις. Θέτοντας όρια και βάζοντας για λίγο τον εαυτό σου ως προτεραιότητα θα σε βοηθήσει να το πετύχεις πιο εύκολα.

.
Evanto/womens life
.

Μπορεί να είναι ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια που θα ηρεμήσει και θα σου αποβάλλει την ένταση της ημέρας ή να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα από την εργασία σου και να απολαύσεις έναν καφέ ή ένα ρόφημα με ηρεμία, χωρίς να κοιτάς διαρκώς το κινητό ή τον υπολογιστή σου.

.
Evanto/womens life
.

Είναι σημαντικό να σκέφτεσαι τη χαλάρωση ως δεξιότητα. Δεν είναι κάτι που μπορείς να το πετύχεις μονομιάς, με το πάτημα ενός κουμπιού. Χρειάζεται χρόνος και τα κατάλληλα εργαλεία για να μπορέσεις να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις ουσιαστικά.

Ο διαλογισμός είναι μία τεχνική που μπορεί να σε βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους και στην επίτευξη της χαλάρωσης. Η yoga επίσης μπορεί να σε βοηθήσει στη χαλάρωση του μυαλού και του σώματος.

.
Evanto/womens life
.

Η χαλάρωση μπορεί να έχει την μορφή της σωματικής άσκησης, ένα μικρό διάστημα που θα κάνεις τη γυμναστική της επιλογής σου ώστε να εκτονώσεις την ενέργεια σου, είτε αυτό περιλαμβάνει περπάτημα είτε πιο έντονη σωματική δραστηριότητα. Μπορείς να απολαύσεις και λίγη ώρα χαλάρωσης στη σάουνα μετά από μια έντονη μέρα.

.
Evanto/womens life
.

Ο έλεγχος των σκέψεων σου είναι επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι για να μπορέσεις να χαλαρώσεις.

Αν σκέφτεσαι διαρκώς πράγματα που σου προκαλούν άγχος, ανησυχία ή φόβο, θα σε κρατούν διαρκώς σε εγρήγορση με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ηρεμήσεις.

Προσπάθησε να διαχωρίσεις τα πράγματα που έχουν όντως σημασία στη ζωή σου και που μπορείς εσύ να ελέγξεις καθώς δεν έχει κανένα νόημα να αγχώνεσαι για καταστάσεις που δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Αναθεώρησε λίγο τον τρόπο σκέψης σου και προσπάθησε να δεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Μην ξεχνάς ότι σ’ όλες τις καταστάσεις υπάρχει και μία θετική πλευρά. Μπορείς να ξεφύγεις για λίγο στις σελίδες του αγαπημένου σου βιβλίου ή να χαζέψεις ένα περιοδικό ώστε να μπορέσεις να ανασυγκροτήσεις τις σκέψεις σου.

.
Evanto/womens life
.

Η προσαρμοστικότητα είναι ένα επιπλέον στοιχείο που θα σε βοηθήσει να είσαι ήρεμη και χαλαρή. Βλέποντας ευκαιρίες σε κάθε κατάσταση που προκύπτει, αντί για προβλήματα, θα σε οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές αποφάσεις. Ακόμα και με τις αλλαγές του καιρού, όταν μπορέσεις να εκτιμήσεις και να ευχαριστηθείς και μία βροχερή μέρα, αντί να στεναχωρηθείς και να μείνεις κλεισμένη μέσα στο σπίτι σου, θα σε βοηθήσει να εντάξεις την ηρεμία στην ζωή σου.

Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και σε ικανοποιούν! Μην περιμένεις να βρεις την κατάλληλη παρέα, πάρε τη ζωή στα χέρια σου και ζήστην όπως εσύ επιθυμείς. Μην αφήνεις γνώμες άλλων να σε επηρεάζουν και να σου χαλάνε την ψυχολογία σου. Και το πιο σημαντικό, άκου τον εαυτό σου και το σώμα σου! Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και μάθε το ακούς.

Γνώρισε την τέχνη της χαλάρωσης και εφάρμοσέ τη στην καθημερινότητά σου! Με απλές τεχνικές μπορείς να βελτιώσεις την ευεξία σου καθώς και την γενικότερη υγεία του οργανισμού σου. Σ’ έναν κόσμο που κινείται διαρκώς και βρίσκεται σε κατάσταση υπερδιέργεσης είναι σημαντικό να μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου.

Βρες λοιπόν τρόπους να κάνεις μικρά δωράκια χαλάρωσης στον εαυτό σου για να ηρεμείς και να ανακτάς τις δυνάμεις σου όποτε το χρειάζεσαι! Το αξίζεις!