ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/03/2021 15:13 EET | Updated 09/03/2021 15:29 EET

Το νέο στοίχημα της ΕΛ.ΑΣ για την Νέα Σμύρνη

Κοντά στους διαδηλωτές θα υπάρχουν ένστολοι κυρίως από τα τμήματα της περιοχής.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Νέας Σμύρνης στρέφεται κατά της αστυνομίας. Ενδεικτικό είναι το σύνθημα στο πανό.

Στον απόηχο της απαράδεκτης τακτικής, που ακολούθησαν οι αστυνομικοί στη Νέα Σμύρνη, και τον ξυλοδαρμό ενός πολίτη, η Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ καλούνται να διαχειριστούν τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή. Αυτό που επιθυμούν είναι όχι μόνο να μην οξύνουν περισσότερο τα πνεύματα, αλλά και να δείξουν ότι το περιστατικό της Κυριακής ήταν μεμονωμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που έχουν εκπονήσει, προβλέπει το σχηματισμό τριών ζωνών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σε μεγάλη απόσταση από τη συγκέντρωση θα τοποθετηθούν Ομάδες ΔΙ.ΑΣ και ΔΡΑΣΗ, περιμετρικά των διαμαρτυρόμενων -αλλά με διακριτική παρουσία- θα υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ κοντά στους διαδηλωτές θα υπάρχουν ένστολοι κυρίως από τα τμήματα της περιοχής.

Από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα αποφασιστεί εάν και σε ποια περίπτωση θα κληθούν να επιχειρήσουν.

Εκτός από την «Πρωτοβουλία Πολιτών», που διοργανώνει την αποψινή συγκέντρωση, τέσσερις σύλλογοι οπαδών διαφορετικών ποδοσφαιρικών ομάδων και η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας έχουν εξαγγείλει ότι θα λάβουν μέρος.

ΕΔΕ και Προκαταρκτική

Σε εξέλιξη είναι η Διοικητική Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής και σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν βιντεοληπτικό υλικό και αξιόπιστες μαρτυρίες, που να υποστηρίζουν τα όσα δήλωσαν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί περί επίθεσης εναντίον τους.

Στην έρευνα αυτή, αλλά και την Προκαταρκτική Εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία, αναμένεται να προστεθούν και οι συνομιλίες μέσω ασυρμάτου των μοτοσικλετιστών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ με το κέντρο τους, καθώς σε αυτές φέρονται να κάλεσαν ενισχύσεις, επειδή δέχονται επίθεση. Μένει να αποδειχθεί εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά και εάν συμπίπτει χρονικά με τα πραγματικά γεγονότα.