Το Νο1 λαχανικό που καταπολεμά τη φλεγμονή και τον κίνδυνο καρκίνου

Και νοστιμίζει τρομερά τα πιάτα και κυρίως τις σαλάτες μας.
svetikd via Getty Images

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τρομερά ωφέλιμα για την υγεία μας. Για αυτό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να τρώμε τουλάχιστον 400 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζαμε είναι ότι, σύμφωνα με γιατρό, υπάρχει ένα συγκεκριμένο λαχανικό που πρέπει να καταναλώνουμε ακόμα πιο συχνά αν θέλουμε να μειώσουμε τη φλεγμονή ή τον κίνδυνο καρκίνου ή και τα δύο.

Η δρ Πούναμ Ντεσάι, γιατρός με διπλή πιστοποίηση στην Ιατρική του τρόπου ζωής και την Επείγουσα Ιατρική, αποκάλυψε ποιο είναι αυτό το λαχανικό σε πρόσφατο βίντεο TikTok.

Το καλύτερο λαχανικό αν στοχεύουμε στην καταπολέμηση της φλεγμονής, είναι τα κρεμμύδια, επειδή περιέχουν μια ουσία γνωστή ως κερσετίνη, η οποία φημίζεται για τα ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη της.

Συγκεκριμένα, τα κόκκινα, περιέχουν περισσότερη κερσετίνη από τα λευκά ή τα κίτρινα κρεμμύδια και είναι πιο νόστιμα από τα άλλα δύο ακόμα κι όταν είναι ωμά. Και προτιμάμε να τρώμε τα κρεμμύδια ωμά, διότι όταν είναι μαγειρεμένα, τα επίπεδα κερκετίνης μειώνονται, μαζί και τα οφέλη για την υγεία μας.

5 μοναδικά οφέλη της κερσετίνης

1. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες οι οποίες μας παρέχουν ανακούφιση από τα συμπτώματα της αλλεργίας

2. Συμβάλλει στην προστασία από τις εκφυλιστικές διαταραχές του εγκεφάλου, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η άνοια

3. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση

4. Ρίχνει τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα

5. Μας προστατεύσει από τις επιπλοκές του διαβήτη

Πώς θα κάνουμε τα κόκκινα κρεμμύδια να έχουν λιγότερο πικρή γεύση

Επειδή η επίγευση των κόκκινων κρεμμυδιών είναι κάπως έντονη, αυτό καμιά φορά μας αποτρέπει από το να τα προσθέσουμε στις σαλάτες ή τα σάντουιτς μας. Ωστόσο, υπάρχει λύση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μουλιάσουμε κομμένα κρεμμύδια σε ένα μπολ με νερό πριν τα σερβίρουμε.