Το πολωτικά στοχευμένο κυβερνητικό σχέδιο σπίλωσης

Εάν υπάρχει είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των πολιτών
|
Eurokinissi

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια πολύωρης συζήτησης που είχε με επιχειρηματία στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αποστροφή του λόγου αποκάλυψε τις προθέσεις του για τον τρόπο χειρισμού των θεμάτων διαφθοράς. Συγκεκριμένα φέρεται να είπε στον συνομιλητή του ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες δε θα αφήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους να πάρουν ανάσα!

Συνεπώς η προεκλογική περίοδος, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως πολωτική, κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ισοπεδώνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Χαρακτηριστικές, αλληλένδετες μεταξύ τους, περιπτώσεις πολιτικών ακροτήτων και συκοφάντησης, που επιβεβαιώνουν την προσέγγιση αυτή είναι οι ακόλουθες:

· Δόγμα Πολάκη, χαρακτηρίστηκε η φράση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ότι «αν θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να φυλακίσουμε ορισμένους». Σύμφωνος με τη συγκεκριμένα θέση είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά την προσφιλή τακτική του λείανε τις γωνίες μετονομάζοντας το σε «Δόγμα Νομιμότητας» και υποστηρίζοντας ότι το να τιμωρείς όσους παρανόμησαν και ζημίωσαν το Κράτος είναι πράξη νομιμότητας ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η ατιμωρησία είναι παρανομία, την οποία χρέωσε στην Αντιπολίτευση. Στην προσπάθεια του να προστατέψει τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας δήλωσε ότι ο Π. Πολάκης αφενός έκανε ερμηνεία του λαϊκού αισθήματος, αφετέρου απομονώθηκε μέρος της συνολικής σκέψης του.

Όπως είναι εμφανές στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική επικράτηση, κάνοντας χρήση οποιουδήποτε θεμιτού ή αθέμιτου μέσου, στις επερχόμενες εκλογές ενώ μέσο επίτευξης του συγκεκριμένου στόχου είναι όχι μόνο η προσπάθεια προσαγωγής στη δικαιοσύνη αλλά και η ει δυνατόν προφυλάκιση των πολιτικών του αντιπάλων. Η συγκεκριμένη πράξη αποσκοπεί στο απόλυτο κομματικό όφελος, απέναντι και αντίθετο στο κοινό συμφέρον και σε καμία των περιπτώσεων στην άσκηση πραγματικά ανεξάρτητης λειτουργία της δικαιοσύνης.

· Στοχοποίηση Κωνσταντίνου Σημίτη, σε πρώτο επίπεδο πραγματοποιείται δεκατέσσερα και πλέον χρόνια μετά την αποχώρηση του από τη θέση του πρωθυπουργού και αποτελεί μία μεθοδευμένη κίνηση του προπαγανδιστικού μηχανισμού, των υπογείων της πλατείας Κουμουνδούρου με την καθοδήγηση του Μαξίμου, για τη δημιουργία κλίματος ακραίας πολωτικής «αντιπαράθεσης» μέσω της υλοποίησης ενός σχεδίου σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του πρωθυπουργού που εκσυγχρόνισε, αλλάζοντας, προς το καλύτερο, τη ζωή των πολιτών και την εικόνα της χώρας μας παγκοσμίως.

Σε δεύτερο επίπεδο η στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο περιορισμός της κοινοβουλευτικής δύναμης του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να μην μπορεί να συγκεντρωθεί το αναγκαίο πλήθος των εκατό ογδόντα βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να οδηγηθεί η χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική αυτή τη φορά. Δεν πρέπει να λησμονείται ότι η πολιτική καθίζηση των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί σε εφαρμογή ακραίων και απαράδεκτων τακτικών για την άλωση του χώρου της κεντροαριστεράς και τη λήψη σημαντικού μέρους από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής.

Εδώ αξίζει να τονισθεί ότι οι μηχανισμοί συσπείρωσης ενότητας και αυτοπροστασίας λειτούργησαν υποδειγματικά, αρχής γενομένης από τη Φ. Γεννηματά η οποία στήριξε έμπρακτα τον Κ. Σημίτη από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων παίρνοντας πάνω της την υπόθεση και προκαλώντας στη συνέχεια άλλα στελέχη να πράξουν το ίδιο, ακολούθως ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος τόνισε ότι «θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου» και τέλος ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος αναφέρθηκε στην άθλια προσπάθεια δημιουργία νέου «βρώμικου ’89».

Ελπίζω και θεωρώ ως δεδομένο ότι η πίεση που δέχεται η δημοκρατική παράταξη από την παρούσα τυχοδιωκτική καταστροφική κυβέρνηση πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα αφενός τη διέγερση των αντανακλαστικών όλου του δημοκρατικού κόσμου ο οποίος αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους καταβάλλεται αυτή η πολωτικά στοχευόμενη προσπάθεια, αφετέρου η συσπείρωση και ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων που γύρισαν την πλάτη στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, πιστεύοντας τα ωραία αλλά κενά περιεχομένου λαϊκιστικά στρατηγήματα του Αλέξη Τσίπρα.

Διότι είναι επιβεβλημένο να συνειδητοποιήσουμε ώστε να δράσουμε για τη στροφή προς την ανάταξη και ανασυγκρότηση της χώρας για το μέλλον που μας αξίζει, και έχουμε υποχρέωση να οικοδομήσουμε στέρεα στις νεότερες γενιές.