Το τελευταίο προφητικό άρθρο της Μαριέττας Γιαννάκου για τη Ρωσία στη HuffPost πριν από 53 ημέρες

Ως ελάχιστο φόρο τιμής.
Mikhail Japaridze via Getty Images

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου το απόγευμα της Κυριακής 27/2/2022. Για εμάς στη HuffPost η απώλειά της θα είναι αισθητή καθώς η εκλιπούσα εμπιστευόταν τις σκέψεις τις οποίες πολλές φορές τις επικοινωνούσε μέσω ημών.

Μας είχε εντυπωσιάσει όχι μόνο η αμεσότητά της σε κάθε αίτημά μας για άρθρο που σχετίζονταν με την επικαιρότητα παρά το φόρτο εργασίας που είχε, αλλά και η ευστοχία των αναλύσεών της.

Το ίδιο συνέβη και φέτος όταν της ζητήσαμε μια ανάλυση σχετικά με τις εκτιμήσεις της για το διεθνές περιβάλλον το 2022.

Η Μαριέττα Γιαννάκου μας παρέδωσε κείμενο με τίτλο «Η ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της ρωσικής πραγματικότητας» στο οποίο προφητικά έθετε το ζήτημα της Ουκρανίας και επεσήμαινε πως καλούμεθα να αξιολογήσουμε το επίπεδο απειλής το οποίο θέτει η Ρωσία για την Ευρώπη.

«Εάν σήμερα υφίσταται απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη, και την ενεργειακή ασφάλεια ειδικότερα, και άλλου είδους υβριδική απειλή προέρχεται από την Ρωσία.

Η πρόκληση στην Ουκρανία, η διαχείριση των ενεργειακών πόρων και οι τεκμηριωμένες κυβερνο-επιθέσεις και παρεμβάσεις στις εκλογές τρίτων χωρών αναβιώνουν ορισμένους από τους φόβους της εποχής του Ψυχρού Πολέμου» ανέφερε τότε.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής παραθέτουμε ξανά το απολύτως επίκαιρο άρθρο της Μαριέττας Γιαννάκου

(Περισσότερα άρθρα της Μαριέττας Γιαννάκου εδώ)

Δημοφιλή