ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/02/2019 22:20 EET

Το τέλος μιας σχέσης: «Εκτελέστηκα» είπε ο Πάνος Καμμένος

Τα πηγαδάκια και τα σχόλια της λήξης (και τυπικά) ενός πολιτικού «γάμου».

Eurokinissi

Με αφιερώσεις…ποιημάτων, έντονο συναίσθημα αλλά και αιχμές έληξε και τυπικά μία πολύκροτη σχέση.

Δευτερόλεπτα μετά το τέλος και της δευτερολογίας του Πάνου Καμμένου, ένας χαρακτηρισμός κυριάρχησε στα «πηγαδάκια» μεταξύ των βουλευτών. Μελό. Αυτή ήταν η λέξη που ακούστηκε πολύ, μετά την τελευταία(;) ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ ως πολιτικού αρχηγού κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Πολύ συναίσθημα, αλλά τίποτα από ουσία. Κανονικά απόψε πρέπει να παραιτηθεί και από βουλευτής» ήταν η ατάκα του Δημήτρη Καμμένου για τον πρώην αρχηγό του. Την ίδια ώρα στο εντευκτήριο της Βουλής περίσσευαν τα χαμόγελα και τα αστεία από βουλευτές της κυβέρνησης. Σε ένα «πηγαδάκι» το κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Γύρω του ήταν συνάδελφοι του από τον ΣΥΡΙΖΑ, με εμφανώς χαλαρή διάθεση. «Κανονικά θα έπρεπε να μοιράσουν μαντηλάκια, όπως στα σινεμά που πρόβαλαν ταινίες μελό» ήταν το σχόλιο βουλευτή της κυβέρνησης προς τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. «Δεν άκουσα την ομιλία, ήμουν στη μηχανή μου. Τώρα ήρθα», ήταν η απάντηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

«Είναι φανερό ότι κρατά ο ένας τον άλλο» ήταν το σχόλιο στελέχους της ΝΔ για την κόντρα Τσίπρα – Καμμένου.

Κάποιοι στάθηκαν περισσότερο στην απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο. «Προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα της ακροδεξιάς», ήταν η ερμηνεία που έδωσε κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάντως είναι γεγονός ότι όλοι ανέμεναν αυτή την ομιλία. Είχε φροντίσει να δώσει στοιχεία σασπένς και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, με το πρωινό του «τιτίβισμα» με το οποίο μετέθετε τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου –άρα και τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ- προκειμένου να έχει το δικαίωμα το απόγευμα της Παρασκευής να μιλήσει ως πολιτικός αρχηγός. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν το ρολόι έδειχνε 18.56 και ο Πάνος Καμμένος ανέβαινε στο βήμα, οι διάδρομοι της Βουλής άδειασαν μέσα σε δευτερόλεπτα από βουλευτές και δημοσιογράφους. Οι πρώτοι έτρεχαν για την αίθουσα της Ολομέλειας και οι δεύτεροι για τις τηλεοράσεις στα γραφεία τους.

Πολλοί ήταν αυτοί που εκτιμούσαν ότι σε αυτή την ομιλία του ο Πάνος Καμμένος θα επέλεγε για τελευταία εντύπωση την εικόνα του «μακεδονομάχου». Τελικά, αφιέρωσε ελάχιστο χρόνο για τη Μακεδονία και προτίμησε να μιλήσει προτάσσοντας το συναίσθημα, ενώ απευθύνθηκε πολλές φορές προς τον Αλέξη Τσίπρα. «Εκτελέστηκα» ήταν μία από τις ατάκες που χρησιμοποίησε ο Πάνος Καμμένος. Έτσι, μπήκε και τυπικά τέρμα σε έναν πολιτικό «γάμο» που ξεκίνησε το 2015 και έληξε τέσσερα χρόνια μετά, εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και πως έληξε; Με Καβάφη από τον πρωθυπουργό , με ένα δίστιχο που αποδίδεται σε ήρωα της Επανάστασης του ΄21 ως απάντηση του Πάνου Καμμένου, ατάκα περί ψυχανάλυσης από τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορίες για συναλλαγές με αντάλλαγμα υπουργικές καρέκλες από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, βέλη από τον πρωθυπουργό κατά του πρώην συνοδοιπόρου του για πρόθεση του Πάνου Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση.  Και κάπως έτσι δικαιώνονται όσοι λένε ότι κάθε μεγάλος έρωτας τελειώνει με πολύ θόρυβο…