Το… τουρ του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας στην Ελλάδα: Στο μικροσκόπιο 5 κινητά

Οι σταθμοί της επίσκεψής του.
Associated Press

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το ταξίδι που έκανε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Τάραντ, στην Ελλάδα, το Μάρτιο του 2016.

Από το διαβατηριακό έλεγχο προκύπτει ότι έφτασε στη χώρα μας στις 20 Μαρτίου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Δεν παρέμεινε, ωστόσο, στην Αθήνα αλλά έφυγε για την Κρήτη, όπου πέρασε συνολικά εφτά ημέρες. Στη συνέχεια, ταξίδεψε για τη Σαντορίνη, όπου παρέμεινε για τρεις ημέρες.

Η Αντιτρομοκρατική διαπίστωσε ότι από εκεί γύρισε στην Αθήνα, όπου έμεινε σε ξενοδοχείο για 10 βράδια. Επόμενος σταθμός και τελευταίος ήταν η Θεσσαλονίκη. Αφού πέρασε εκεί λίγες ημέρες, έφυγε αεροπορικώς από το αεροδρόμιο της πόλης για Κωνσταντινούπολη.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλέξει ήδη στοιχεία από Αρχές της Νέας Ζηλανδίας για τον 29χρονο. Συγκεκριμένα έχουν σταλεί τα στοιχεία από τις πιστωτικές του κάρτες, μέσω των οποίων εκτιμάται ότι θα εντοπιστούν όλες οι συναλλαγές που έκανε στην Ελλάδα. Επίσης, οι ελληνικές Αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία από τα συνολικά πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο Μπρέντον Τάραντ από το 2016 μέχρι το Μάρτιο του 2019. Αρχικά θα διαλευκανθεί ποιο από τα πέντε τηλέφωνα είχε μαζί του στο ταξίδι του στην Ελλάδα και στη συνέχεια θα διαπιστωθεί με ποιους ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, πάντως, ότι ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας επισκέφτηκε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που συνδέονται με το χριστιανισμό.

Δημοφιλή