Το «Top Gun: Maverick» με τον Τομ Κρουζ μόνο στα σινεμά: «Οχι» από το στούντιο σε Netflix και Apple

Στις αίθουσες στις 2 Ιουλίου 2021.

Η Paramount αρνήθηκε να δώσει τα δικαιώματα προβολής του blockbuster «Top Gun: Maverick» με τον Τομ Κρουζ στο Netflix και την Apple, εκτιμώντας ότι καθώς προχωρούν οι εμβολιασμοί και η πανδημία θα αρχίσει να περιορίζεται, η ταινία μπορεί να έχει επιτυχία στο box office.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, την Paramount προσέγγισαν οι δύο πλατφόμες προτείνοντας να αγοράσουν τα δικαιώματα της ταινίας, αντί το στούντιο να αναγκαστεί σε μία ακόμη αναβολή, ωστόσο, η εταιρεία είναι αποφασισμένη να κυκλοφορήσει το σίκουελ του Top Gun στους κινηματογράφους.

Η παραγωγή ξεπέρασε σε κόστος τα 150 εκατ. δολάρια και με τα προ Covid δεδομένα, θα μπορούσε να φέρει στα ταμεία έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Βεβαίως, ό,τι γνωρίζουμε έχει ανατραπεί και εν μέσω πανδημίας, με τα δύο τρίτα των σινεμά στις ΗΠΑ να παραμένουν κλειστά, η βιομηχανία προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανή.

Μετά από ένα μήνα προβολής στις αίθουσες, το «Wonder Woman 1984» κατέγραψε κέρδη 142,5 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων μόλις τα 35 εκατ. από την εγχώρια αγορά. Το 2017 η «Wonder Woman» είχε διεθνώς κέρδη 822 εκατ. δολαρίων, με τα μισά περίπου να έρχονται από τις ΗΠΑ. Το «Tenet, το μοναδικό blockbuster του περασμένου καλοκαιριού, κατέγραψε κέρδη 363 εκατ. δολ. παγκοσμίως, ενώ η παραγωγή είχε ξεπεράσει σε κόστος τα 200 εκατ.

Το «Top Gun: Maverick», έρχεται 35 χρόνια μετά την πρώτη ταινία που το 1986 εκτόξευσε την καριέρα του Τομ Κρουζ, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα βγει στις αίθουσες στις 2 Ιουλίου 2021, ενώ επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2020.

Με πληροφορίες από cinemablend

Δημοφιλή