Τουρίστρια συνελήφθη επειδή φορούσε στρινγκ σε παραλία στις Φιλιππίνες

...και προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που τουρίστες βρίσκουν τον μπελά τους για αυτά που φοράνε. Το παράδειγμα της Ακρόπολης

Δεν είναι λίγα τα μέρη του κόσμου που οι τουρίστες μπορούν να βρουν τον μπελά τους για αυτά που φοράνε.

Ανάλογο είναι το παράδειγμα τουρίστριας από την Ταϊβάν που συνελήφθη και αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο γιατί φορούσε ένα αποκαλυπτικό στρινγκ μαγιό σε παραλία στις Φιλιππίνες.

Το περιστατικό έγινε στις 9 Οκτωβρίου στο νησί Μπορακάι. Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων αποτελείται από 7.107 νησιά. Το δημοφιλέστερο είναι το νησί Μπορακάι, το οποίο εκτός από σημαντικό θέρετρο αναψυχής, έχει εξελιχθεί σε παράδεισο για τους λάτρεις των extreme sports.

Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων, η τουρίστρια είχε προειδοποιηθεί από το προσωπικό του ξενοδοχείου της ότι το μαγιό θα θεωρείτο αποκαλυπτικό, ωστόσο η απάντηση που έδωσε ήταν ότι είναι «ένα είδος τέχνης».

Οι αστυνομικές αρχές φαίνεται ως δεν εκτίμησαν την «τέχνη» της, με αποτέλεσμα η 26χρονη να συλληφθεί και να της επιβληθεί πρόστιμο ύψους 48 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, Jess Baylon, «τα ήθη και τα έθιμά μας δεν είναι τα ίδια στη χώρα μας. Πρέπει να σέβονται την κουλτούρα μας, τις παραδόσεις μας και τη σωστή αμφίεση».

Το Insider θυμίζει ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τουρίστρια βρίσκει τον μπελά της για αυτά που φοράει, και αναφέρει το παράδειγμα της τουρίστριας που την έδιωξαν από την Ακρόπολη γιατί φορούσε αυτό το φόρεμα.

Το 2017, τουρίστες είχαν συλληφθεί στο Καζακστάν γιατί φορούσαν mankinis, το μαγιό αντιγραφή εκείνο που φοράει ο Μπόρατ.