ΔΙΕΘΝΕΣ
25/11/2021 21:16 EET

Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες

Νέα πυρά κατά της χώρας μας εξαπέλυσε η τουρκική κυβέρνηση μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Anadolu Agency via Getty Images
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προεδρεύει συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στο Προεδρικό Συγκρότημα στην Άγκυρα της Τουρκίας στις 25 Νοεμβρίου 2021. (Φωτογραφία Mustafa Kamaci/Anadolu Agency μέσω Getty Images)

Μετά τη Σύνοδο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύτηκε ανακοίνωση στην οποία υπάρχουν προκλητικές τοποθετήσεις εις βάρος της Ελλάδας. 

Μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν τονίζεται «ότι η επιμονή της Ελλάδας να μην εκπληρώνει τις απαιτήσεις των σχέσεων καλής γειτονίας με επιθετική ρητορική και ενέργειες και η στάση της που παραβιάζει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες, θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή».

Εντύπωση προκαλεί και το κάλεσμα που απευθύνει η Τουρκία: «Οι δυνάμεις που ενθάρρυναν την Ελλάδα να κάνει περαιτέρω βήματα υποστηρίζοντας τη στάση της ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την προσέγγισή τους που θα διαταράξει την ειρήνη της περιοχής και να πάρουν θέση προς την κατεύθυνση της δικαιοσύνης και της ειρήνης».

Πηγή: Anadolu