Τουρκία: Νέος πανικός σε πτήση της Pegasus - Πιλότος λιποθύμησε στον άερα

Το αεροσκάφος επέστρεψε εσπευσμένα στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούοπολης.
Boarding1Now via Getty Images

Συναγερμός σήμανε εκ νέου στο διεθνές αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης το μεσημέρι της Τρίτης, εξαιτίας απροόπτου σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας Pegasus με πιλότο που λιποθύμησε στον αέρα, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για την ίδια εταιρεία, αεροσκάφος της οποίας είχε προσκρούσει στον αεροδιάδρομο του ίδιου αεροδρομίου στις 5 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο 3 ανθρώπων και των τραυματισμό εκατοντάδων επιβαινόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Boeing 737-82R εκτελούσε την πτήση Βιέννη-Κωνσταντινούπολη, όταν ο κυβερνήτης - υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες - έχασε τις αισθήσεις του και ο δεύτερος χειριστής παρενέβη αμέσως, αναλαμβάνοντας να γυρίσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο. Με τη βοήθεια του πύργου, το αεροπλάνο της Pegasus προσγειώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ενδεικτικοί ήταν οι διάλογοι μεταξύ των αξιωματούχων του πύργου και του δεύτερου πιλότου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή, ο κυβερνήτης μας συνήλθε, λίγο πριν από την προσέγγιση στο αεροδρόμιο. Θα αποβιβάσουμε γρήγορα τους επιβάτες. Στη συνέχεια θα τον παραλάβει ασθενοφόρο».

(με πληροφορίρες από DHA, Hurriyet)

Δημοφιλή