Τουρκία: Πλημμύρισε η Αλεξανδρέτα μετά το σεισμό, δεν έχει τέλος η απελπισία των ανθρώπων (Φωτό)

Το νερό έφτασε στα 200 μέτρα στο εσωτερικό της πόλης, η οποία βρίσκεται στην θάλασσα και είναι ένα από τα μεγάλα λιμάνια της Τουρκίας.
Benoit Tessier via Reuters

Δεν έχει τέλος η απελπισία των ανθρώπων στην Αλεξανδρέτα της Τουρκίας, καθώς πέντε μέρες μετά τον φονικό σεισμό αλλά και την μεγάλη έκρηξη χθες στο λιμάνι της πόλης, ήρθε η πλημμύρα από τα νερά της θάλασσας.

Εικόνες από drone από την επαρχία Iskenderun της Τουρκίας (Αλεξανδρέτα) έδειξαν αυτοκίνητα να περνούν μέσα από πλημμυρισμένους δρόμους χθες Πέμπτη.

Benoit Tessier via Reuters
Benoit Tessier via Reuters
Benoit Tessier via Reuters
Benoit Tessier via Reuters

Όπως αναφέρει το Reuters, το νερό έφτασε στα 200 μέτρα στο εσωτερικό της πόλης, η οποία βρίσκεται στην θάλασσα και είναι ένα από τα μεγάλα λιμάνια της Τουρκίας.

Μετά τους σεισμούς της Δευτέρας (6 Φεβρουαρίου) που ισοπέδωσαν ένα μεγάλο τμήμα της πόλης, οι χιλιάδες άστεγοι που σώθηκαν από το σεισμό έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από το ψύχος και τις πλημμύρες.

Περίπου 6.500 κτίρια έχουν καταρρεύσει και αμέτρητα άλλα έχουν υποστεί ζημιές, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να μην έχουν ακόμη που να μείνουν.

Πλημμύρες και στη Συρία

Και το χωριό Αλ Τιλούλ στη βορειοδυτική Συρία, που χτυπήθηκε από τους ισχυρούς σεισμούς, βρίσκεται από χθες πλημμυρισμένο.

Το χωριό βρίσκεται κοντά τη θάλασσα και περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου.

Social Media via Reuters