ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/09/2020 11:57 EEST

Τουρκικό κανάλι βιντεοσκόπησε και δημοσιοποιεί ελληνική «στρατιωτική δραστηριότητα» στο Καστελλόριζο

Βίντεο από το TRT World.

ullstein bild via Getty Images

Βίντεο το οποίο, όπως υποστηρίζει, «αποκαλύπτει» ελληνική «στρατιωτική δραστηριότητα» στο Καστελλόριζο τράβηξε και δημοσιοποιεί το τουρκικό κανάλι TRT World.

 

 

Σε μια απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων, ενώ είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, στο – επανειλημμένα στοχοποιημένο από την Άγκυρα- νησί, για τους εορτασμούς για την απελευθέρωσή του, το τουρκικό κανάλι κάνει λόγο για «αποκλειστικό βίντεο που φαίνεται να απεικονίζει ένα στρατιωτικό όχημα και ένοπλους Έλληνες στρατιώτες να περιπολούν στο νησί». Επίσης, δείχνει εικόνες σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής.

Σημειώνεται πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Όρουτς Ρέις» έχει αποσυρθεί στο λιμάνι της Αττάλειας, σε μια εξέλιξη που λαμβάνει χώρα μετά την αποστολή σαφούς μηνύματος από τη Med7 προς την Τουρκία πως θα επιβληθούν κυρώσεις εάν δεν κάνει κινήσεις αποκλιμάκωσης, και ενώ η λίστα των κυρώσεων βρίσκεται σε φάση τελικής επεξεργασίας. Επίσης, την ανησυχία του για τις τουρκικές δραστηριότητες εξέφρασε και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, το Σάββατο, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.