Τούρκος γιατρός κάνει εγχειρήσεις σε ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τη φωνή τους (βίντεο)

Η διαδικασία εκτελείται κατά τη διάρκεια τοπικής αναισθησίας, έτσι ώστε οι ασθενείς να μπορούν να επιλέξουν τον τόνο που προτιμούν δοκιμάζοντας τη νέα τους φωνή.
.
.
Youtube

Αν θέλατε να έχετε μια πιο αρρενωπή φωνή ο στόχος αυτός είναι πλέον εφικτός καθώς υπάρχει ένας χειρουργός στην Τουρκία που μπορεί να σας βοηθήσει.

Ο Δρ Κουρσάτ Γιελκέν κάνει επεμβάσεις εμβάθυνσης φωνής εδώ και 15 χρόνια και ισχυρίζεται ότι η ζήτηση για τη διαδικασία έχει αυξηθεί. Αυτήν τη στιγμή χειρουργεί 100 - 150 άτομα το χρόνο, από στελέχη που θέλουν να φανούν πιο δυναμικά, μέχρι τρανς άτομα που θέλουν να κάνουν τη φωνή τους να ταιριάζει με το νέο τους φύλο. Ο Τούρκος γιατρός, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, μπορεί να τροποποιήσει τον τόνο και τον τόνο των ασθενών, δίνοντάς τους μια βαθύτερη ή υψηλότερη φωνή, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

«Η φωνή είναι αναπόσπαστο μέρος της προσωπικής εικόνας κάποιου και το να νιώθεις άβολα με τη φωνή του μπορεί να επηρεάσει την επαγγελματική ή την προσωπική ζωή ενός ατόμου καθώς και την αυτοπεποίθησή του», είπε πρόσφατα ο Δρ Γιελκέν στο Jam Press. Για παράδειγμα, τα άτομα που εργάζονται σε διοικητικές θέσεις μπορεί να χρειάζεται να ακούγονται πιο αρρενωπά, επομένως μπορεί να θέλουν να έχουν μια πιο βαθιά ή πιο αρρενωπή φωνή».

Εξηγώντας τη διαδικασία με απλούς όρους, ο Δρ Γιελκέν είπε ότι ξεκινά με μια τομή στο κάτω μέρος του λαιμού, ακολουθούμενη από τη δημιουργία μιας «νησίδας χόνδρου» στον χόνδρο του θυρεοειδούς, ο οποίος επίσης ωθείται προς τα πίσω για να κάνει τη φωνή να ηχεί πιο αρρενωπή. Η διαδικασία εκτελείται κατά τη διάρκεια τοπικής αναισθησίας, έτσι ώστε οι ασθενείς να μπορούν να επιλέξουν τον τόνο που προτιμούν δοκιμάζοντας τη νέα τους φωνή.

Οι ασθενείς μπορούν να μιλήσουν αμέσως μετά το χειρουργείο, αν και οι φωνές τους μπορεί να ακούγονται λίγο βαριές στην αρχή. Η τομή στον λαιμό αρχίζει να επουλώνεται σε περίπου μία εβδομάδα, αλλά αναμένεται πλήρης ανάρρωση μετά από οκτώ μήνες.

«Γίνεται όλο και πιο δημοφιλές κάθε μέρα καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι είναι πραγματικά δυνατό να αλλάξει το ύψος της φωνής», είπε ο Γιελκέν. «Αν και οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτή τη διαδικασία, δεν περιορίζεται σε αυτούς. Μερικές γυναίκες ασθενείς παραπονιούνται ότι έχουν ψηλή ή παιδική φωνή και θέλουν να το αλλάξουν. Αυτή η διαδικασία είναι μια τεράστια βοήθεια για τα τρανς άτομα που θέλουν η φωνή τους να ταιριάζει με το φύλο τους».

Ο Δρ. Γιελκέν κάνει επεμβάσεις εμβάθυνσης της φωνής εδώ και χρόνια, αλλά η δουλειά του μόλις πρόσφατα άρχισε να γίνεται viral το διαδίκτυο αφού ένα από τα βίντεό του στο TikTok έγινε viral.

Ο Τούρκος χειρουργός προωθεί συχνά τη δουλειά του στο Υουtube αναρτώντας βίντεο κλιπ πριν και μετά την επέμβαση.