Tουρίστριες κινήθηκαν νομικά εναντίον ελληνικού beach bar

Χρεώθηκαν πάνω από πεντακόσιες λίρες για δύο κοκτέηλ και ένα πιάτο
Οι δύο γυναίκες απόλαυσαν ένα<a href="https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-senarpastike-istoria-toe-mochito_gr_5eff318fc5b6ca97091d24b7" target="_blank" role="link" class=" js-entry-link cet-internal-link" data-vars-item-name=" &#x3BC;&#x3BF;&#x3C7;&#x3AF;&#x3C4;&#x3BF;" data-vars-item-type="text" data-vars-unit-name="629a0bc1e4b090b53b848f18" data-vars-unit-type="buzz_body" data-vars-target-content-id="https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-senarpastike-istoria-toe-mochito_gr_5eff318fc5b6ca97091d24b7" data-vars-target-content-type="buzz" data-vars-type="web_internal_link" data-vars-subunit-name="article_body" data-vars-subunit-type="component" data-vars-position-in-subunit="0"> μοχίτο</a> η κάθε μία και ένα πιάτο με πόδια καβουριού στη μέση.
Οι δύο γυναίκες απόλαυσαν ένα μοχίτο η κάθε μία και ένα πιάτο με πόδια καβουριού στη μέση.
ozgurdonmaz via Getty Images

Οι αμερικανίδες τουρίστριες, Μπρέντα Μουλτόν και η 19χρονη κόρη της Κέιλα προτιμούσαν για το μπάνιο τους τον Πλατύ Γιαλό, γνωστή παραλία στη Μύκονο. Τα πάντα ανέτρεψε ο ισχυρισμός ότι το DK Oyster Bar, περιβόητο εστιατόριο της εν λόγω παραλίας, τις παρέσυρε «φορτώνοντάς» τους έναν λογαριασμό ύψους πεντακοσίων λιρών.

«Υπάλληλος ενός από τα εστιατόρια στον Πλατύ Γιαλό πήδηξε μπροστά μας και μας παρότρυνε ”Καθίστε εδώ” επίμονα», δήλωσε η Μουλτόν.

Οι δύο γυναίκες κατά τα λεγόμενά τους απόλαυσαν ένα μοχίτο η κάθε μία και ένα πιάτο με πόδια καβουριού στη μέση. Έπειτα κατέφθασε η «λυπητερή»: Ένας λογαριασμός 520,80 ευρώ, με υποχρεωτικό φιλοδώρημα 80 ευρώ. Κοντολογίς το συνολικό κόστος άγγιξε τα 600 ευρώ.

Η Μουλτόν αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό, διαμαρτυρόμενη στο προσωπικό ότι «δύο μοχίτο και δύο πόδια καβουριών είναι αδύνατον να κοστίζουν 600 ευρώ». Η ίδια ισχυρίζεται πως τη στιγμή εκείνη ένας υπάλληλος του εστιατορίου άρχισε να την απειλεί, τρομοκρατώντας την ότι δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στις ΗΠΑ, εάν αρνιόταν να πληρώσει.

«Θα καλέσω την αστυνομία. Θα σε κρατήσουν εδώ και δεν θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου. Μπορούμε εύκολα να βρούμε πού μένεις», την τρομοκράτησε ο σερβιτόρος, σύμφωνα με τη μαρτυρία της.

Υπό την πίεση αυτή οι τουρίτστριες πλήρωσαν τον λογαριασμό και έφυγαν από το εστιατόριο. Παρέμειναν ωστόσο έξω από το μαγαζί για αρκετή ώρα, προειδοποιώντας άλλους επισκέπτες στην παραλία για την «εξαπάτηση» που είχαν υποστεί. Το συμβάν τερματίστηκε προσωρινά, όταν σύμφωνα με την Μουλτόν το αφεντικό του εστιατορίου βγήκε έξω και τις πλησίασε με απειλητική διάθεση.

Μάνα και κόρη κινούνται νομικά εναντίον του DK Oyster Bar. Η δικηγόρος της Μπρέντα Μουλτόν, υποστηρίζει ότι οι πελάτισσές της υπέστησαν απειλές και άδικη μεταχείριση από το εστιατόριο.

Το 2019, Αμερικανός τουρίστας αναγκάστηκε να πληρώσει 836 ευρώ για μερικά καλαμάρια και μπύρες στο ίδιο εστιατόριο.
Το 2019, Αμερικανός τουρίστας αναγκάστηκε να πληρώσει 836 ευρώ για μερικά καλαμάρια και μπύρες στο ίδιο εστιατόριο.
Engdao Wichitpunya / 500px via Getty Images

Δυστυχώς δεν ήταν οι μόνες

Ο Πλατύς Γιαλός φημίζεται για τα ακριβά πολυτελή ξενοδοχεία και τα εστιατόριά του. Τα παράπονα των καταναλωτών για εξαπάτηση στην περιοχή είναι έντονα.

Μια πρόσφατη κριτική του DK Oyster Bar προειδοποιεί: «ο πιεστικός σερβιτόρος θα σας παρασύρει σε έναν παράλογο λογαριασμό και στη συνέχεια θα σας εκφοβίσει, προκειμένου να τον πληρώσετε», ενώ μια άλλη αναφέρει: «Ο λογαριασμός μου ξεπέρασε τα 400 ευρώ για μερικά ποτά κακής ποιότητας».

Το 2019, Αμερικανός τουρίστας σοκαρίστηκε όταν αναγκάστηκε να πληρώσει έναν λογαριασμό 836 ευρώ για μερικά καλαμάρια και μπύρες στο ίδιο εστιατόριο. Τον Μάιο, η Αμερικανίδα τουρίστρια Σερίλ Λαμφέρ κατήγγειλε στη Daily Mail ότι αυτή και οι φίλοι της χρεώθηκαν 1.640 ευρώ για δύο κυρίως πιάτα, μια σαλάτα και λίγο ψωμί. Το προσωπικό του εστιατορίου έλαβε την πρωτοβουλία να τριπλασιάσει τις μερίδες για να ισχυριστεί τελικά ότι οι διαφημιζόμενες τιμές πιάτου είναι ενδεικτικές ανά κιλό. Η παρέα αφού απομονώθηκε από τους υπόλοιπους πελάτες, εκφοβίστηκε προκειμένου να πληρώσει τον λογαριασμό με κάρτα.

«Οι άνδρες-υπάλληλοι του εστιατορίου μας περικύκλωσαν. Τουλάχιστον πέντε από αυτούς μας μπόκαραν την έξοδο. Ήταν μια εξαιρετικά τρομακτική εμπειρία. Ήμασταν έξι γυναίκες περιτριγυρισμένες από πέντε άνδρες. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν όλοι τους ντυμένοι στα μαύρα, παραπέμποντας σε γκάνγκστερ», είπε.

Πρώτη δημοσίευση:Independent