Τρία χρώματα που και στη μόδα είναι και ανεβάζουν την ψυχολογία μας

Η τάση της εβδομάδας επί τρία.
Red Cherry
instagram.com/p/Cramlj8oKxG/?igshid=YjNmNGQ3MDY%3D
Red Cherry

Ξεχώρισαν στις πασαρέλες των σχεδιαστών μεταφέροντάς μας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι αυτό το καλοκαίρι θα έχουν προτεραιότητα στις στιλιστικές μας επιλογές. Απασχόλησαν δημιουργούς στη βιομηχανία της ένδυσης, αλλά και στους χώρους των αξεσουάρ και ειδών σπιτιού. Ο λόγος για τρία πολύ εντυπωσιακά χρώματα, που βρίσκονται στην κορυφή των τάσεων, είναι ικανά να αναδείξουν τις εμφανίσεις μας και παράλληλα ιδανικά για να τονώσουν την ψυχολογία μας.

Magenta
instagram.com/p/Cramlj8oKxG/?igshid=YjNmNGQ3MDY%3D
Magenta

Ματζέντα

Το ματζέντα είναι το χρώμα που έχει συζητηθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ένα παιχνίδισμα μεταξύ του κόκκινου και του μωβ. Οι σχεδιαστές το λάτρεψαν και λόγω της δυναμικής του χρώματος το χρησιμοποίησαν πολύ για να δημιουργήσουν εντυπωσιακά φορέματα και γυναικεία κοστούμια.

Συνδυάζεται υπέροχα με μπλε, τυρκουάζ, κίτρινο, μαύρο, λευκό, αλλά και με τις μεταλλικές αποχρώσεις ασημί και χρυσό.

Το ματζέντα συμβολίζει τη δύναμη και την αισιοδοξία. Είναι το χρώμα της πολυτέλειας και της φινέτσας και έχει συνδεθεί με τη θηλυκότητα, τη γοητεία και την αίσθηση του μυστηρίου. Σε ό,τι αφορά την ψυχολογία, μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα και ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι εταιρείες που ασχολούνται με καλλυντικά προϊόντα επιλέγουν το χρώμα αυτό για τις συσκευασίες τους.

Λάιμ
instagram.com/p/CrX9l_tIzZ9/?igshid=YjNmNGQ3MDY%3D
Λάιμ

Λάιμ

Αντλεί το όνομα του από το μοσχολέμονο και θεωρείται η αρμονική «συνύπαρξη» του πράσινου με το κίτρινο. Επικράτησε στις επιδείξεις μόδας μεγάλων οίκων, όπως Valentino, Givenchy, Ellie Saab, Fendi και Victoria Beckham.

Συνδυάζεται υπέροχα με πορτοκαλί, μπλε, ροζ δημιουργώντας εντυπωσιακές αντιθέσεις.

Το λάιμ είναι τόσο φωτεινό που μας φτιάχνει τη διάθεση. Συμβολίζει την αναγέννηση της άνοιξης, την ανανέωση, τη φρεσκάδα και τη δημιουργία. Θεωρείται το χρώμα της υγείας και της καλοτυχίας. Οταν επιλέγουμε το χρώμα λάιμ στις εμφανίσεις μας, αυτό μας δίνει χαρά και μας χαλαρώνει.

Red Cherry
instagram.com/p/CrC_GUSqZ2M/?igshid=YjNmNGQ3MDY%3D
Red Cherry

Red Cherry

Το χρώμα του πάθους αναμειγνύεται με ελάχιστες πορτοκαλί σταγόνες και δημιουργείται ένα υπέροχο αποτέλεσμα! Οι σχεδιαστές του έδωσαν διάφορα ονόματα όπως fiery red, red cherry, cherry tomato. Το είδαμε στις πασαρέλες των Balenciaga, Alexander Mc Queen, Ferragamo, Michael Kors και Valentino.

Δένει πολύ ωραία με ροζ, μπεζ, κίτρινο, σιέλ και με τις κλασικές ασπρόμαυρες αποχρώσεις.

Αναμφισβήτητα εντυπωσιακό το κόκκινο αποτελεί σύμβολο ισχύς, ζωής και υγείας. Είναι το χρώμα που δημιουργεί τα πιο δυνατά συναισθήματα. Κάποιοι το βρίσκουν διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο και άλλοι τολμηρό, κυριαρχικό και επικίνδυνο.

Στην εμφάνιση μας, όταν επιλέγουμε το χρώμα της φωτιάς, αυξάνουμε την αίσθηση του ενθουσιασμού, ενώ παράλληλα τονώνεται η αυτοπεποίθηση μας.