Τρία νέα δρομολόγια η Volotea από την Αθήνα το 2024

Νάπολη, Σπλιτ και Βρέστη προσθέτει η Volotea τη νέα χρονιά, προσφέροντας πάνω από 835.000 θέσεις.
EC-MGT Volotea Airlines Boeing 717-23S at LPPT, Lisbon airport
EC-MGT Volotea Airlines Boeing 717-23S at LPPT, Lisbon airport
J.M.F. Almeida via Getty Images

Το 2015 ξεκίνησε η Volotea να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και από το 2018 διαθέτει βάση και στην Αθήνα.

Εκτοτε, η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα με αποτέλεσμα τώρα να ανακοινώνει την προσθήκη τριών νέων προορισμών για το 2024 από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η Volotea σκοπεύει να προσφέρει χωρητικότητα ρεκόρ, πάνω από 835.000 θέσεις, αντανακλώντας μια αύξηση κατά 23% από το 2023 και κατά 142% σε σύγκριση με το 2018.

Οι τρεις νέοι προορισμοί είναι από Αθήνα προς τη Νάπολη, το Σπλιτ και τη Βρέστη, με την τελευταία να έχει πρόσφατα ανακοινωθεί ως η 20ή βάση της Volotea.

Συνολικά η εταιρεία, με τα τρία νέα δρομολόγια, θα έχει δίκτυο με 20 δρομολόγια που θα αναχωρούν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συνδέοντας την πόλη και τους ταξιδιώτες με πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει απευθείας συνδέσεις με δημοφιλείς προορισμούς όπως το Μπιλμπάο, το Μπορντώ, το Μπάρι, το Κάλιαρι, το Ντουμπρόβνικ, το Ηράκλειο, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Λιλ, η Λυών, η Μασσαλία, η Νάντη, το Παλέρμο, το Στρασβούργο, η Τουλούζη, η Βενετία και η Βερόνα, ενώ προσθέτει τρία νέα δρομολόγια για να ενισχύσει περαιτέρω τη συνδεσιμότητα.

Σημειώνουμε ότι η Volotea γιόρτασε τον Αύγουστο του 2023 τη μεταφορά 2 εκατομμυρίων επιβατών, από την έναρξη των πτήσεων στο ΔΑΑ το 2015. Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο φέτος, η Volotea έχει πραγματοποιήσει πάνω από 4.200 πτήσεις από την Αθήνα, αύξηση 32% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, έχοντας 95% πληρότητα.

Στο εσωτερικό της Ελλάδας, η Volotea έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο 13 αεροδρομίων: Αθήνα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ηράκλειο/Κρήτη, Καλαμάτα, Κάρπαθο, Μύκονο, Πρέβεζα/Λευκάδα, Ρόδο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο. Καθ′ όλη τη διάρκεια του 2023, η εταιρεία σημείωσε σημαντική ανάπτυξη εισάγοντας οκτώ νέα δρομολόγια που συνδέουν κύρια ελληνικά αεροδρόμια με εσωτερικούς και διεθνείς προορισμούς, όπως την Αθήνα προς την Τουλούζη και το Κάλιαρι, τη Σαντορίνη προς το Μπιλμπάο και το Παλέρμο, το Ηράκλειο προς το Μπορντώ, τη Ρόδο προς τη Νάντη, την Καλαμάτα προς τη Νάντη, και την Κάρπαθο προς τη Νάπολη.

Για το 2024, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει πάνω από 1,6 εκατομμύρια θέσεις στη χώρα, μια αύξηση 13% σε σύγκριση με το 2023, και να εισάγει, εκτός από τα νέα δρομολόγια από την Αθήνα, πέντε νέα δρομολόγια από ελληνικούς προορισμούς συνδέοντας την Κέρκυρα και τη Ρόδο με τη Λιλ, τη Ρόδο με τη Λυών, καθώς και την Καλαμάτα με τη Λιλ και τη Λυών.

«Η δέσμευσή μας εκτείνεται πέρα από τις πτήσεις· είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία ευκαιριών και στην ανάδειξη του τοπικού ταλέντου, και γι′ αυτό το λόγο είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι συνεχίζουμε με τα δύο αεροσκάφη μας στην βάση της Αθήνας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς και το αφοσιωμένο προσωπικό μας για την υποστήριξή τους καθ′ όλη τη διάρκεια του φετινού έτους», ανέφερε η Βαλέρια Ρεμπάστι, εμπορική διευθύντρια της εταιρείας για Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τόνισε ότι:«Η Volotea είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ήδη από το 2015, όταν και πρωτοξεκίνησε τα ιδιαίτερα επιτυχημένα δρομολόγια της προς/από την πόλη μας! Επιπρόσθετα, η ίδρυση της βάσης στην Αθήνα, πριν από πέντε χρόνια, υπήρξε ένα σημαντικό «success story», που συνεχίζει να παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα για την αεροπορική εταιρεία, το αεροδρόμιό μας, την πόλη μας και φυσικά τους επιβάτες μας».

Καταλήγοντας, η Volotea γιόρτασε και τη συνεχιζόμενη επιτυχία της συνεργασίας της με την Aegean Airlines, η οποία ξεκίνησε το 2021. Η συνεργασία μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών επεκτάθηκε σημαντικά φέτος, με τον αριθμό των πτήσεων κοινού κωδικού να αυξάνεται σε 95. Από αυτές, 34 πραγματοποιούνται από την Volotea, 46 από την Aegean, και 15 είναι επικαλυπτόμενες, διαθέσιμες μέσω των καναλιών πωλήσεων και των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Δημοφιλή