Τσάμπιονς Λιγκ: Οι 2700 οπαδοί της Λίβερπουλ που δεν μπήκαν στο γήπεδο θα αποζημιωθούν

Πάνω από 40.000 οπαδοί της Λίβερπουλ είχαν πλαστά εισιτήρια.
via Associated Press

Οι εκπρόσωποι της Γαλλικής κυβέρνησης έλαβαν θέση για τα όσα συνέβησαν στα πέριξ του “Stade de France”, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η υπουργός αθλητισμού Γαλλίας, Αμελί Ουεντεά-Καστερά, δήλωσε πως εκτός γηπέδου έμειναν περίπου 2700 οπαδοί της Λίβερπουλ, που είχαν εισιτήριο για τον τελικό. Γι’ αυτούς τους οπαδούς η ΟΥΕΦΑ θα δώσει αποζημίωση.

Ο υπουργός εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαρέν, είπε πως υπήρχαν περισσότεροι από 40.000 οπαδοί της Λίβερπουλ που είχαν στα χέρια τους…πλαστά εισιτήρια. Έτσι δημιουργήθηκε απίστευτος συνωστισμός πέριξ του γηπέδου και ο αρχηγός της αστυνομίας αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες για να μη δημιουργηθεί χάος. Μάλιστα στη συνέχεια άφησε αιχμές για τον Κλοπ.

«Το 2019, ο τελικός μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ προκάλεσε τα ίδια προβλήματα στη Μαδρίτη. Το ίδιο και ένας τελικός στο Γουέμπλεϊ πριν από μερικά χρόνια. Ήταν επίσης ο προπονητής της Λίβερπουλ που κάλεσε τους οπαδούς να έρθουν στη Γαλλία ακόμη και χωρίς εισιτήρια.

Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς υποστηρικτές των οποίων ένα τμήμα σεβάστηκε απόλυτα τους κανόνες. Και ένα μικρό, αλλά εξαιρετικά ζωντανό, τμήμα που ήρθε σε σύγκρουση με τις αρχές», ανέφερε!

Ο υπουργός εσωτερικών ρωτήθηκε και για το γεγονός πως τα τουρνικέ άνοιξαν και δεν υπήρχε ο σωστός έλεγχος των εισιτηρίων, απαντώντας πως έγινε για λόγους ασφάλειας: «Οι αποφάσεις που ελήφθησαν εξασφάλισαν ότι δεν υπήρξαν θάνατοι. Ο αρχικός έλεγχος αφαιρέθηκε για να αποφευχθεί η συντριβή ανθρώπων στους αστυνομικούς κλωβούς ή στις θύρες».

Δημοφιλή