Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Η αποκάλυψη για τη σεξουαλικότητα του Ντάμπλντορ και οι αντιδράσεις

Ο Ντάμπλντορ διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ.

Μετά το μυστικό για τις τουαλέτες στη σχολή μαγείας Χόγκουαρτς, η Τζ. Κ Ρόουλινγκ αποκάλυψε ακόμα μια λεπτομέρεια, η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα της δημοφιλούς σειράς βιβλίων «Χάρι Πότερ», ο διευθυντής του Χόγκουαρτς Αλμπους Ντάμπλντορ, διατηρούσε ερωτική σχέση με τον «κακό» χαρακτήρα του πρίκουελ «Fantastic Beasts», Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ.

Η συγγραφέας μίλησε για το γεγονός ότι Νταμπλντορ ήταν ομοφυλόφιλος μόνο μετά την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου με τίτλο «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ», το οποίο δεν αναφέρει ξεκάθαρα την σεξουαλικότητα του διευθυντή.

Αρχικά οι θαυμαστές ενθουσιάστηκαν για τη λεπτομέρεια που αποκαλύφθηκε μετά το βιβλίο, αλλά αισθάνθηκαν εξαπατημένοι όταν οι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Νταμπλντορ σε νεαρή ηλικία (Τζουντ Λο), παρέλειψαν την ιδιαίτερη σχέση του με τον Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ).

Σε βίντεο με σχολιασμό της ταινίας από τη Ρόουλινγκ που περιλαμβάνει η Blu-ray DVD εκδοχή, η συγγραφέας αναφέρει ότι πράγματι υπήρξε μια «σεξουαλική διάσταση» στη ρομαντική σχέση των δύο χαρακτήρων, σύμφωνα με τον ιστότοπο Radio Times.

«Ήταν μια παθιασμένη σχέση και ερωτική», είπε η συγγραφέας. «Αλλά όπως συμβαίνει σε κάθε σχέση, ομοφυλοφιλική, ετεροφυλοφιλική ή οποιασδήποτε άλλης ταμπέλας που θέλετε να βάλετε, κανένας δεν γνωρίζει πραγματικά τα συναισθήματα του άλλου. Δεν μπορείτε να ξέρετε».

Κι ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσουν άλλες τρεις ταινίες «Fantastic Beasts», η Ρόουλινγκ δεν μοιάζει πρόθυμη να παρουσιάσει τι συνέβη μεταξύ των δυο ανδρών, απλώς οι θεατές θα παρακολουθήσουν μια σχέση στην οποία οι δυο τους θα είναι «πολύ κοντά, σαν αδέρφια».

Λίγο μετά την - όχι και τόσο ευπρόσδεκτη αποκάλυψη της Ρόουλινγκ - η αντίδραση των θαυμαστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν έντονη.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.