Τζάστιν Μπίμπερ: Βγάζει στο σφυρί τα δικαιώματα 290 τραγουδιών έναντι 180 εκατομμυρίων ευρώ

Τί συνεπάγεται η απόφαση του ποπ σταρ.
Bellocqimages/Bauer-Griffin via Getty Images

Ο Tζάστιν Μπίμπερ πούλησε το μερίδιό του από τα δικαιώματα των τραγουδιών του στην Hipgnosis Songs Capital για 180 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον, η εταιρεία κατέχει το μερίδιο του ποπ σταρ σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένων των «Baby» και «Sorry».

Ο Μπίμπερ, ένας από τους καλλιτέχνες που σημείωσαν τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 21ου αιώνα, εντάσσεται σε μια διαρκώς αυξανόμενη ομάδα καλλιτεχνών που έχουν κερδίσει χρήματα πουλώντας τα δικαιώματα από τις κορυφαίες επιτυχίες τους.

Το συγκεκριμένο βήμα, συνεπάγεται ότι από εδώ και στο εξής, η Hipgnosis θα είναι πλέον αυτή που θα λαμβάνει την πληρωμή κάθε φορά που ένα τραγούδι από αυτά που πλέον της ανήκουν θα μεταδίδεται στο ραδιόφωνο, ή θα χρησιμοποιείται από κάποια τηλεοπτική ή κινηματογραφική παραγωγή.

Η εταιρεία, έχει πλέον στην κατοχή της τα δικαιώματ από 290 τραγούδια του Μπίμπερ, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων κυκλοφόρησαν πριν από την 31η Δεκεμβρίου του 2021.

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την Hipgnosis Songs Capital ονομάζεται Μερκ Μερκουριάδης και θεωρεί τα τραγούδια που έγιναν επιτυχίες πιο πολύτιμα κι από το χρυσάφι ή το πετρέλαιο. Ο ίδιος ο Μερκουριάδης ισχυρίζεται ωστόσο, πως δίνει στον Μπίμπερ την ευκαιρία να βγάλει τόσα χρήματά, ώστε να μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον του χωρίς ρίσκα.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή