Τζέιμι Φοξ: Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και σωματική βλάβη σε μπαρ της Νέας Υόρκης

Η καταγγελία αφορά περιστατικό που συνέβη το 2015 στο Catch NYC, ένα δημοφιλές εστιατόριο της Νέας Υόρκη.
via Associated Press

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Τζέιμι Φοξ (πραγματικό όνομα, Ερικ Μπίσοπ) αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και σωματική βλάβη σε αγωγή που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Η καταγγελία αφορά περιστατικό που συνέβη το 2015 στο Catch NYC, ένα δημοφιλές εστιατόριο της Νέας Υόρκη.

Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι το καλοκαίρι του 2015, ο Φοξ έκανε σχόλια όπως «ουάου, έχεις αυτό το σώμα ενός σούπερ μοντέλου», ενώ βρισκόταν στην ταράτσα του Catch NYC & Roof, προτού αρπάξει τη γυναίκα από το χέρι και την τραβήξει στο «απομονωμένο» πίσω μέρος της ταράτσας.

Εκεί φέρεται να υπήρξε «αποτρόπαιο άγγιγμα και σεξουαλική επίθεση» που προκάλσε «σοβαρή συναισθηματική δυσφορία και άγχος» καθώς και διαταραχή μετατραυματικού στρες στη γυναίκα.

Η αγωγή, που κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει ότι ο πρωταγωνιστής του «Django: Ο Τιμωρός», «επωφελήθηκε της διασημότητας του».

Η γυναίκα, η οποία προσδιορίζεται μόνο ως Jane Doe στα δικαστικά έγγραφα, ισχυρίζεται ότι ο 55χρονος ηθοποιός «σκόπιμα και χωρίς την συγκατάθεσή της χρησιμοποίησε βία για να την αγγίξει με προσβλητικό τρόπο στο στήθος και τα γεννητικά της όργανα». Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Φοξ φαινόταν «μεθυσμένος» κατά την στιγμή του περιστατικού.

Η γυναίκα μηνύει επίσης το Catch NYC & Roof και τον ιδιοκτήτη του Μαρκ Μπέρνμπαουμ Birnbaum, ισχυριζόμενη ότι ήταν «αμελής» και ότι «απέτυχε να δείξει εύλογη προσοχή για να αποτρέψει τις πράξεις που περιγράφονται» στην αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φοξ, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας νωρίτερα φέτος, αφού νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο στην Ατλάντα για μια αδιευκρίνιστη ασθένεια.

Πηγή: CNN, Guardian