Τζιχαντιστές οι δολοφόνοι ζευγαριού Βρετανών που πέταξαν τις σορούς τους σε κροκόδειλους

Τα πτώματα των δύο Βρετανών εντοπίστηκαν σε προχωρημένη αποσύνθεση λίγες μέρες μετά τη δολοφονία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσουν μηνες για να ταυτοποιηθούν
.
.
pacific bulb society

Τροφή για κροκόδειλους στη Νότια Αφρική έγινε ζευγάρι βρετανών που πρώτα δολοφονήθηκε ενώ έψαχνε σε ένα φυσικό καταφύγιο στη για σπάνιους σπόρους.

Η φρικιαστική υπόθεση που χρονολογείται το 2018, αναβίωσε σε δικαστήριο. Ο 74χρονος βοτανολόγος Ροντ Σόντερς και η 63χρονη σύζυγός του, η μικροβιολόγος δρ Ρέιτσελ Σόντερς, είχαν κατασκηνώσει στο δασικό καταφύγιο Ngoye της Νότιας Αφρικής, όταν εξαφανίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2018, αναφέρει η Daily Mail.

Το τελευταίο άτομο που τους είδε ήταν ένας υπάλληλος, στον οποίο μίλησαν για τα σχέδιά τους να κατασκηνώσουν στο καταφύγιο, που απέχει περί τα 50 χλμ από το Ντέρμπαν.

«Ερχόμαστε στο Ντράκενσμπεργκ από τα 16 μας και πάντα είχα πάθος για τη χλωρίδα των λιβαδιών σε μεγάλο υψόμετρο», είχε πει ο Σόντερς στον παρουσιαστή του BBC Gardeners World, Νικ Μπάλει, λίγες μέρες πριν από τον τραγικό θάνατό του.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους οδήγησαν στη σύλληψη συμμορίας που σχετίζεται με το «Ισλαμικό Κράτος» με την αστυνομία να αποκαλύπτει στο δικαστήριο στο Ντέρμπαν ότι οι Σαγιεφουντίν Ασλάμ Ντελ Βέκιο, 39 ετών, η σύζυγός του Μπίμπι Φατίμα Πατέλ, 28 ετών και ο Μούσα Αχμάντ Τζάκσον, 35 ετών απήγαγαν το ζευγάρι, το λήστεψαν και το δολοφόνησαν τη νύχτα της 10ης Φεβρουαρίου του 2018, δηλαδή την ίδια μέρα που δηλώθηκε η εξαφάνισή τους.

Ένα ένταλμα έρευνας αποκάλυψε επίσης αποδείξεις για αντικείμενα που αγοράστηκαν με την τραπεζική κάρτα της Ρέιτσελ στο πορτοφόλι της Πατέλ και οδήγησε στην ανάκτηση του ματωμένου Land Cruiser των θυμάτων.

Οι φερόμενοι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν το Land Cruiser και τις τραπεζικές κάρτες του ζευγαριού για να αντλήσουν 37.000 λίρες σε μετρητά.

.
.
pacific bulb society

Μεταξύ των στοιχείων που παρουσίασε στη δίκη υπήρχαν και μηνύματα του Ντελ Βέκιο στην Πατέλα και τον Τζάκσον, όπου ανέφερε ως πιθανούς στόχους για «κυνήγι» ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην περιοχή. Σε άλλο μήνυμα προς άγνωστο παραλήπτη ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό να μην βρεθούν ποτέ τα πτώματα των θυμάτων».

Οι δύο τζιχαντιστές, που είχαν αναρτήσει σημαία του «Ισλαμικού Κράτους» στο σπίτι τους, ήταν ήδη στη λίστα παρακολούθησης της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής, όταν συνελήφθησαν στις 15 Φεβρουαρίου του 2018.

Όταν η αστυνομία έπιασε λίγες εβδομάδες αργότερα και τον Τζάκσον, φέρεται να αποκάλυψε πώς μαζί με την Πατέλ βοήθησαν τον Ντελ Βέκιο να πετάξει τα πτώματα, που ήταν μέσα σε υπνόσακους, σε ένα ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους.

Τα πτώματα των δύο Βρετανών εντοπίστηκαν σε προχωρημένη αποσύνθεση λίγες μέρες μετά τη δολοφονία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσουν μηνες για να ταυτοποιηθούν.

Το ζευγάρι των Βρετανών διηύθυνε στο Κέιπ Τάουν την εταιρεία Silverhill Seeds, που πουλούσε μέσω του Διαδικτύου σε πελάτες ανά την υφήλιο σπάνιους σπόρους. Συνήθως περνούσαν το μισό χρόνο κάνοντας πεζοπορία σε βουνά και δάση της Νότιας Αφρικής για απογραφή φυτών.

Η δίκη διεκόπη χθες για τις 25 Οκτωβρίου.