Ο Τζορτζ Φλόιντ ήταν θετικός στον κορονοϊό σύμφωνα με τη επίσημη νεκροτομή

Ποια η επίσημη αιτία θανάτου.
ASSOCIATED PRESS

Θετικός στον κορονοϊό ήταν ο Τζορτζ Φλόιντ, ο Αφροαμερικανός ο οποίος πέθανε κατά τη βίαιη σύλληψή του από αστυνομικούς στην Μινεάπολις, όπως προκύπτει από την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση.

Βέβαια, ο κορονοϊός δεν ευθύνεται για τον θάνατό του και δεν είναι η επίσημη αιτία θανάτου, όπως ξεκαθαρίζεται στην 20σέλιδη έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, κατόπιν συμφωνίας με την οικογένεια του 46χρονου θύματος.

Ο Φλόιντ πέθανε από ασφυξία και από την καρδιακή ανακοπή που ακολούθησε, καθώς ο αστυνομικός τον πίεζε στον λαιμό περίπου για εννέα λεπτά ενώ εκείνος βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Η έκθεση αναφέρει ότι ο Φλόιντ είχε διαγνωστεί στις 3 Απριλίου και «κατά πάσα πιθανότητα» ήταν ασυμπτωματικός.

Η νεκροψία αποκάλυψε επίσης ότι οι πνεύμονες του θύματος ήταν υγιείς, αλλά ο Φλόιντ είχε μερική στένωση των καρδιακών αρτηριών.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή μετά την δημοσιοποίηση της ιατροδικαστικής έκθεσης την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία ο Φλόιντ πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκλήθηκε από την πίεση που του άσκησε στον λαιμό με το γόνατό του ο αστυνομικός. Είχε συλληφθεί ως ύποπτος ότι πλήρωσε σε μίνι μάρκετ με ένα πλαστό 20δόλαρο.

Ο θάνατός του στις 25 Μαΐου χαρακτηρίστηκε ανθρωποκτονία. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Έλισον θα αυξήσει την κατηγορία εναντίον του απολυθέντα αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν σε ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, και θα απαγγείλει κατηγορίες εναντίον των τριών άλλων απολυθέντων αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Star Tribune.

Δημοφιλή