Vegetarian μαγειρίτσα

Ή μανιτάρια φρικασέ!
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
.
.

Αν η λέξη vegetarian σε κάνει να νιώθεις άβολα -ναι, υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι- τότε σκέψου το συγκεκριμένο πιάτο ως μανιτάρια φρικασέ ή ως μαγειρίτσα με μανιτάρια. Όπως και να το πεις, πρόκειται για μία πεντανόστιμη σούπα, την οποία φτιάχνω όλο το χρόνο!

Στη δική μου εκδοχή, προτιμώ να μην βάλω ρύζι και ο λόγος είναι ότι καταναλώνω καστανό, αναποφλοίωτο ρύζι, το οποίο κάνει πολλή ώρα να βράσει. πραγματικά, όμως, το ρύζι δεν θα σου λείψει καθόλου!

.
.

Ακολουθεί η πανεύκολη συνταγή!

Υλικά:

500 γρ. λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες

1 πράσο κομμένο ροδέλες

1 μαρούλι καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια

200 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

Άνηθο

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς

Αλάτι

Πιπέρι

Για το αβγολέμονο:

1 αβγό

Χυμό από 1 λεμόνι

Αν σας αρέσει η μαγειρίτσα να είναι έξτρα λεμονάτη, μπορείτε να προσθέσετε και άλλο λεμόνι!

.
.

Εκτέλεση:

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Μόλις αρχίσει να καίει το ελαιόλαδο, σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο.

Ανακατεύουμε και βάζουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-5 ακόμα λεπτά, περίπου.

Προσθέτουμε τα χοντρά κομμάτια από το μαρούλι και το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τον κουρκουμά και 1 λίτρο νερό.

Βράζουμε για 40’ σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Tip: Επειδή η πυκνότητα της σούπας είναι θέμα γούστου, αν δούμε ότι η σούπα μας έχει πολύ υγρό για τα γούστα μας, συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγη ώρα ακόμα!

Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ξεκινάμε το αβγολέμονο!

Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο. Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να αφρατέψει και ενσωματώνουμε τον κρόκο. Σιγά σιγά προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Παίρνουμε από τη μαγειρίτσα 2-3 κουταλιές και τις ρίχνουμε σιγά σιγά στα χτυπημένα αβγά, ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε το αβγολέμονο, σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα!

Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Δείτε περισσότερες συνταγές στη σελίδα του bubbles and avocados