Βερολίνο: Αντιδράσεις για την επιχείρηση εντοπισμού του λιονταριού που τελικά ήταν... αγριογούρουνο

Για "το πιο ακριβό σαφάρι στα δάση της Γερμανίας", κάνουν λόγο συνδικαλιστές της αστυνομίας. Αδιανόητη φάρσα με ηχογράφηση βρυχηθμού λιονταριών από νεαρούς.
picture alliance via Getty Images

Περισσότεροι από 22 αστυνομικοί, δεκάδες κτηνίατροι και κυνηγοί, δύο ελικόπτερα με θερμικές κάμερες και ένα τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα της αστυνομίας συμμετείχαν επί περισσότερες από 36 ώρες στην αναζήτηση ενός υποτιθέμενου λιονταριού, το οποίο, σύμφωνα με αναφορές πολιτών, κυκλοφορούσε ελεύθερο στην περιοχή του νότιου Βερολίνου. Νωρίς το απόγευμα σήμανε λήξη συναγερμού, ενώ οι αρχές εκτιμούν πλέον ότι μάλλον επρόκειτο για …αγριογούρουνο, κάτι που είναι συνηθισμένο στη συγκεκριμένη, δασώδη, περιοχή.

Το μέγεθος της επιχείρησης προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών της αστυνομίας: «Αυτή η επιχείρηση ήταν αναμφίβολα το πιο ακριβό σαφάρι που έχει γίνει ποτέ στα δάση της Γερμανίας. Μιλάμε για σαφάρι παρωδίας», δήλωσε οργισμένος ο αναπληρωτής πρόεδρος της Γερμανικής Αστυνομικής Ένωσης (DpolG) Χάικο Τέγκατς, ο οποίος επισήμανε ότι μια επιχείρηση που περιλαμβάνει ελικόπτερα, drones και αρκετές εκατοντάδες στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ/ώρα. Έφερε δε ως παράδειγμα το ελικόπτερο, η χρήση του οποίου επιβαρύνει το κόστος κατά 3.000 έως 4.000 ευρώ ανά ώρα.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο δήμαρχος του Κλαϊνμάχνοου Μίχαελ Γκρούμπερτ, τονίζοντας ότι το κόστος δεν θα πρέπει να αποτελεί οδηγό, όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής ανθρώπων. «Σε ένα συνταγματικό κράτος, είναι καλό η αστυνομία να παρακολουθεί ακόμη και ασαφείς ενδείξεις για την προστασία του πληθυσμού», δήλωσε ο κ. Γκρούμπερτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για το θέμα.

Δυστυχώς για την αστυνομία πάντως, μερικοί δεν πήραν στα σοβαρά την έρευνα καθώς όπως αναφέρει το skynews κάποιοι νεαροί αποφάσιαν να παίξουν μέσα στη μέση της νύχτας μια δυνατή ηχογράφηση με βρυχηθμούς λιονταριών από μια συσκευή Bluetooth...

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή