Βίντεο: Αρπαζαν καταλύτες αυτοκινήτων από το πάρκινγκ του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Πώς η θρασύτατη συμμορία έκλεβε τους καταλύτες από οχήματα επισκεπτών και ταξιδιωτών μέρα μεσημέρι.
.
.
HuffPost Greece

Ενοικίαζαν αυτοκίνητα, τα στάθμευαν πρόχειρα στο πάρκινγκ του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και έκλεβαν τους καταλύτες από οχήματα επισκεπτών και ταξιδιωτών. Οι καταγγελίες θυμάτων ξεκίνησαν στις 20 Οκτωβρίου και άμεσα τα στελέχη της Ασφάλειας του Αερολιμένα συνέστησαν ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν περιπολίες και αναζητούσαν τους δράστες.

Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των χώρων στάθμευσης είχαν εντοπίσει τους κακοποιούς, οι οποίοι σταματούσαν το «επιχειρησιακό» όχημά τους δίπλα στο αυτοκίνητο - ”στόχο” και οι επιβαίνοντες έβγαιναν σκυφτοί και έκοβαν τους καταλύτες.

Το πρωί της Κυριακής εντόπισαν το αυτοκίνητο των δραστών, αλλά οι κακοποιοί αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή. Από τον αριθμό κυκλοφορίας, όμως, είδαν ότι ήταν ενοικιαζόμενο και τους περίμεναν στην εταιρεία, όπου τρεις ώρες αργότερα πήγε ο 34χρονος να το παραδώσει και του πέρασαν χειροπέδες. Τα στελέχη της Ασφάλειας του Αερολιμένα πέρασαν χειροπέδες και στην 24χρονη, στο όνομα της οποίας ενοικίαζαν τα αυτοκίνητα τα μέλη της σπείρας.

Κατά τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων εντόπισαν εξαρτήματα αυτοκινήτων, πλήθος ενοικιαστήριων συμβολαίων για ενοικίαση αυτοκινήτων και τιμολόγιο για πώληση παλαιών σιδήρων-καλωδίων. Οι δράστες πωλούσαν άμεσα τους κλεμμένους καταλύτες προκειμένου να είναι αδύνατος αφενός μεν ο εντοπισμός τους και αφετέρου η ταυτοποίηση τους.

Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις αφαίρεσης-κλοπής καταλυτών από σταθμευμένα αυτοκίνητα πλησίον καταστημάτων του εμπορικού πάρκου του Αερολιμένα. Ο 34χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα