Βίντεο: Αγρια καταδίωξη 12χρονου με κλεμμένο περονοφόρο ανυψωτικό

Επεσε πάνω σε 10 αυτοκίνητα προτού καταλήξει με χειροπέδες.
.
.
Ann Arbor Police

Ενα αγόρι μόλις 12 ετών, που οδηγούσε κλεμμένο περονοφόρο ανυψωτικό όχημα, έγινε στόχος άγριας καταδίωξης τουλάχιστον μιας ώρας από τις αστυνομικές αρχές στις ΗΠΑ - κατά τη διάρκεια της οποίας ο ανήλικος χτύπησε περίπου 10 σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Το περονοφόρο ανυψωτικό κλάπηκε έξω από ένα σχολείο στο Μίσιγκαν, καθώς ο μικρός δράστης βρήκε το κλειδί πάνω στη μίζα. Η αστυνομία κλήθηκε στο σχολείο γύρω στις 6.45 το απόγευμα του Σαββάτου και αργότερα βρήκε το αγόρι να οδηγεί σε έναν δρόμο με τα φώτα του οχήματος σβηστά.

Με τα φώτα έκτακτης ανάγκης και τις σειρήνες αναμμένα, οι αστυνομικοί καταδίωξαν το όχημα με ταχύτητα 25-32 χλμ./ώρα. «Αυτή ήταν μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που θα μπορούσε εύκολα να τελειώσει με σοβαρούς τραυματισμούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Αν Αρμπορ.

Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία από την καταδίωξη, ακούγεται ένας αστυνομικός να προτρέπει το αγόρι «να κάνει στην άκρη άμεσα» ενώ συνάδελφός του τον προειδοποεί ότι «κατεβάζει τις ″δαγκάνες″», λέγοντάς του να μην πάει μπροστά από το περονοφόρο.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό, σύμφωμα με την αστυνομία. Το ατίθασο τέθηκε υπό κράτηση το βράδυ του Σαββάτου και στη συνέχεια οδηγήθηλε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων.

(με πληροφορίες από Skynews)

Δημοφιλή