Βίντεο: Η στιγμή που χιονοστιβάδα θάβει τουρίστα σε βουνό του Κιργιστάν

Από θαύμα γλίτωσε ο παράτολμος πεζοπόρος.
.
.
Instagram/harryshimmin

Μια ομάδα τουριστών που πεζοπορούσε στα όρη Τιαν Σαν του Κιργιστάν την Παρασκευή επέζησε από μια μεγάλη χιονοστιβάδα που τους καταπλάκλωσε.

Ενας από τους πεζοπόρους, ο Βρετανός Χάρι Σιμίν, κατέγραψε σε βίντεο την τρομακτική στιγμή που ο τεράστιος όγκος χιονιού άρχισε να γλιστράει από την πλαγιά του βουνού και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τους έθαψε κυριολεκτικά.

Ο Σίμιν είχε σταματήσει στο συγκεκριμένο σημείο για να τραβήξει φωτογραφίες του τοπίου όταν ξαφνικά άκουσε «τον βαθύ ήχο βαθύ του πάγου που έσπαγε», όπως περιέγραψε ο ίδιος στο Instagram.

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι πήρα ένα μεγάλο ρίσκο. Ενιωθα ότι είχα τον έλεγχο, αλλά όταν το χιόνι άρχισε να έρχεται και σκοτείνιασαν τα πάντα, δυσκολευόμουν να αναπνεύσω και σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνω» παραδέχθηκε.

«Ηρθε κατά πάνω μου πολύ πιο γρήγορα από όσο περίμενα», πρόσθεσε.

Η ομάδα αποτελούνταν από εννέα Βρετανούς τουρίστες και έναν Αμερικανό, συν τρεις οδηγούς και δύο ιππείς.

Μια Αμερικανίδα συνοδοιπόρος τραυμάτισε σοβαρά το γόνατό της. Οι ξεναγοί την μετέφεραν με άλογο σε μια ιατρική μονάδα κοντά σε ένα χρυσωρυχείο και χρειάστηκε να μπει για μερικές ημέρες στα επείγοντα προτού σταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για θεραπεία.

(με πληροφορίες από CNN, Guardian)

Δημοφιλή