Βίσονας πέταξε στον αέρα και κατασπάραξε γυναίκα στο εθνικό πάρκο Γέλοουστοουν

Δεν είναι η πρώτη φορά που ζώο επιτίθεται σε άνθρωπο στο συγκεκριμένο πάρκο.
Elia Karli / EyeEm via Getty Images

’Ενας βίσονας επιτέθηκε και κατασπάραξε μια γυναίκα στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν, σύμφωνα με αξιωματούχους του πάρκου.

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάστηκε, υπέστη διάτρηση και άλλα σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Αϊντάχο. Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου δεν έχει ανακοινώσε εάν η γυναίκα επέζησε από την επίθεση ενώ οι υπεύθυνοι του πάρκου τηρούν «σιγή ιχθύος» σε σχετικές ερωτήσεις για το περιστατικό.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αυτό ήταν το πρώτο επεισόδιο που αναφέρθηκε το 2022 που αφορούσε έναν επισκέπτη του πάρκου που «απειλούσε έναν βίσονα» και ότι το ζώο απάντησε καταβροχθίζοντας το άτομο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα (30/5) στο εθνικό πάρκο Γέλοουστοουν και συγκεκριμένα στη περιοχή Μπλάκ Σάντ Μπασίν, όταν μια γυναίκα περίπου 25 ετών συνάντησε σε κοντινή απόσταση έναν βίσονα.

Η γυναίκα φέρεται να πλησίασε επίτηδες το ζώο, με εκείνο να επιτίθεται μόνο σε αυτήν, καθώς σε απόσταση 25 μέτρων, έτυχε να παίρνουν ακόμα δύο άτομα, τα οποία έμειναν αλώβητα.

Οι αρχές ερευνούν ακριβώς τα ακριβή γεγονότα, όμως φέρεται αρχικά ο βίσονας να σήκωσε την γυναίκα στον αέρα και στη συνέχεια να την καταβρόχθισε, εφόσον εκείνη δεν μπορούσε να αντιδράσει.

«Η άγρια ζωή στο εθνικό πάρκο Γέλοουστοουν είναι άγρια και μπορεί να είναι επικίνδυνη όταν προσεγγίζεται», ανέφερε το πάρκο για το περιστατικό και πρόσθεσε ότι «όταν ένα ζώο βρίσκεται κοντά σε κάμπινγκ, μονοπάτι, πεζόδρομο, πάρκινγκ ή σε ανεπτυγμένη περιοχή, δώστε του χώρο».

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου δεν είναι η πρώτη φορά που ζώο επιτίθεται σε άνθρωπο στο συγκεκριμένο πάρκο, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις ευθύνεται ο άνθρωπος.

Όπως ανέφεραν, οι άνθρωποι πλησιάζουν συνήθως τα ζώα για να αλληλεπιδράσουν μαζί τους, αδιαφορόντας για το γεγονός ότι είναι άγρια και μη συνηθισμένα στην ανθρώπινη επαφή. Φυσικά, δεν λείπουν κι εκείνοι που έχουν ζητήσει τον «λόγο» από τα άγρια ζώα, όπως οδηγοί που έχουν πλησιάσει ελάφια ή αρκούδες, επειδή τους έκλεισαν τον δρόμο.

Το Γέλοουστοουν λοιπόν, αναφέρει ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι να βρίσκεται το λιγότερο 25 μέτρα μακριά από τα άγρια ζώα, ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα σε μέγεθος και τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά από αρκούδες και λύκους.

Ο βίσονας ζυγίζει περισσότερο από 2.000 κιλά και τρέχει τρεις φορές πιο γρήγορα από τον άνθρωπο, ενώ στο συγκεκριμένο πάρκο, είναι το ζώο με τις περισσότερες καταγεγραμμένες επιθέσεις σε ανθρώπους.

Πηγή: NYTimes

Δημοφιλή