Βουλή: Στην Ειδική Επιτροπή τα αιτήματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εν όψει έναρξης της προκαταρκτικής εξέτασης

Bάσει της δυνατότητας που του παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Κατατέθηκε δια των συνηγόρων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, των Δημήτρη Τσοβόλα και Λυδία Τσοβόλα, έγγραφο με τα αιτήματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενόψει της έναρξης των εργασιών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Τα αιτήματα υποβάλλονται στην Ειδική Επιτροπή, βάσει της δυνατότητας που του παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας το βράδυ στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ANT1, έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τους συνηγόρους του να καταθέσουν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, έγγραφο στο οποίο περιέχονται αιτήματα, όπως δικαιούται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποκαλύψει την αλήθεια.

«Για εμένα είναι διττός ο στόχος: και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να αποκαλύψω τους πραγματικούς σκευωρούς και εγκληματίες», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι ζητάει να κληθούν ως μάρτυρες δικαστές και εισαγγελείς που κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εισαγγελέας, συνεργάστηκε μαζί τους.

«Επειδή το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια στο παρασκήνιο, αλλά και στον δημόσιο λόγο, και κάποιοι απειλούν και εκβιάζουν και πιέζουν να εμφανιστεί και άλλος εισαγγελέας, εκτός από την κ. Ράϊκου και τον κ. Αγγελή, ότι δήθεν πιέστηκε από εμένα, θα ζητήσω να είναι μάρτυρες όσοι δικαστές και εισαγγελείς, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, υπηρέτησαν σε νευραλγικά πόστα. Εισαγγελείς, αντεισαγγελείς, αντιπρόεδροι, προϊστάμενοι Εφετείων, του Πρωτοδικείου, οικονομικοί εισαγγελείς, ανακριτές, επίκουροι ανακριτές. Να κληθούν όλοι να καταθέσουν αν ποτέ δοκίμασα να παρέμβω στο έργο τους. Αυτοί ψάχνουν έναν, εγώ τούς δίνω εκατό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει και κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με την Ελένη Ράικου και τον Ιωάννη Αγγελή, αλλά και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, «να τον κοιτούν στα μάτια και να τον αντιμετωπίσουν».

Οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ζητούν, επίσης, να διαβιβαστούν στην Επιτροπή και όλες τις δικογραφίες που είναι συναφείς με την υπόθεση.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)