Βόλος και Πήλιο είναι σε ετοιμότητα για την τουριστική περίοδο του χειμώνα

Επανήλθαν στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας έπειτα από τις μεγάλες καταστροφές.
NurPhoto via Getty Images

Σε ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, με τους τοπικούς φορείς του Πηλίου, διαπιστώθηκε ότι τόσο ο Βόλος όσο και το Πήλιο βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την ασφαλή υποδοχή και φιλοξενία επισκεπτών χειμερινού τουρισμού.

Οι υποδομές του προορισμού έχουν αποκατασταθεί έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικότερα, η πόλη του Βόλου αλλά και τα χωριά του ορεινού Πηλίου λειτουργούν πλέον κανονικά. Οι δρόμοι έχουν ανοίξει και είναι ασφαλείς, τα χωριά του ορεινού όγκου είναι σε λειτουργία όπως και τα ξενοδοχεία και τα λοιπά καταλύματα.

Η ύδρευση έχει επανέλθει και ο προορισμός δεν αντιμετωπίζει κανένα υγειονομικό πρόβλημα με το νερό.

Ωστόσο, τα εστιατόρια, καφέ και μπαρ χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό για τη παρασκευή των ροφημάτων, κυρίως για να αποτρέψουν οποιαδήποτε ανησυχία των επισκεπτών, ενώ δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό δηλητηρίασης.

«Προσπαθούμε να αντιστρέψουμε τις εικόνες που έχουν καταγραφεί στο μυαλό των επισκεπτών για τον προορισμό. Τα προβλήματα έχουν ελαττωθεί σημαντικά και περιορίζονται σε ορισμένα σημεία όπου φαίνονται οι πτώσεις των βράχων. Τα άμεσα έργα αποκατάστασης όμως συνεχίζονται και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την ασφαλή λειτουργία του προορισμού. Γνωρίζουμε ότι θα μας πάρει πολύ καιρό να επιστρέψουμε σε πλήρη κανονικότητα και ότι υπάρχει δυσπιστία από τους επισκέπτες. Μας ενδιαφέρει όμως να σας ενημερώσουμε σωστά εμείς, οι άνθρωποι του κλάδου, το ταξιδιωτικό κοινό», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Θέκλα Καμμένου.

Δημοφιλή