ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/11/2018 07:23 EET | Updated 13/11/2018 15:24 EET

Βόμβα στο σπίτι του Εισαγγελέα Ντογιάκου στον Βύρωνα

ASSOCIATED PRESS

Βόμβα που δεν εξερράγη τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από το σπίτι Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4.00 το πρωί και έγινε γνωστό όταν άγνωστος τηλεφώνησε με απόκρυψη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου 18 στον Βύρωνα και ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έπρεπε να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους. Τελικά βρέθηκε η βόμβα, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό σκεύος.

Την έρευνα εποπτεύει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που μεταξύ άλλων θα ερευνήσει με τη βοήθεια πυροτεχνουργών γιατί δεν έγινε η έκρηξη, ενδεχομένως λόγω λάθους στη συνδεσμολογία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε αστυνομική συνοδεία στις μετακινήσεις του, ενώ δεν φυλασσόταν, τουλάχιστον σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, το σπίτι του. 

«Από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός και δεν κινδύνεψαν άνθρωποι» είπε ο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος ανέφερε πως δεν χειρίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή καμία υπόθεση που να «πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε αιτία για να στοχοποιηθώ» - ενώ επισημαίνοντας πως δεν έχει δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικής ομάδας.