Βραζιλία: Ξανά στους ουρανούς το αεροσκάφος Boeing 737 Max

Έχει να πετάξει από τον Μάρτιο του 2019 μετά από δύο τραγικά δυστυχήματα.
ASSOCIATED PRESS

Η βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία Gol ανακοίνωσε την επαναφορά του Boeing 737 Max στις εμπορικές πτήσεις από σήμερα Τετάρτη.

Το συγκεκριμένο είδος αεροσκάφους δεν ξαναπέταξε ποτέ από τον Μάρτιο του 2019, μετά από δύο θανατηφόρα δυστυχήματα, που σκότωσαν 346 άτομα.

Από τότε, το Boeing 737 Max επανεξετάστηκε και πριν από τρεις εβδομάδες πήρε έγκριση για να επιστρέψει στους αιθέρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Gol, η μεγαλύτερη εγχώρια αεροπορική εταιρεία στη Βραζιλία, αναφέρει ότι 140 από τους πιλότους της έχουν εκπαιδευτεί πάνω στις τροποποιήσεις του αεροσκάφους.

Ακόμη, δήλωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα επτά αεροσκάφη Boeing 737 Max σε 27 εμπορικές πτήσεις εσωτερικού. Μέχρι στιγμής, μόνο οι ΗΠΑ και η Βραζιλία έχουν πιστοποιήσει εκ νέου το συγκεκριμένο τζετ.

Ο αντιπρόεδρος της Gol, Σέλσο Φέρερ, δήλωσε ότι είχε πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του αεροσκάφους μετά τις τροποποιήσεις.

«Tους τελευταίους 20 μήνες, διεξάγουμε την πιο εντατική επισκόπηση ασφάλειας στην ιστορία της εμπορικής αεροπορίας. Η ασφάλεια έρχεται πρώτη για εμάς» ανέφερε σε δήλωσή του.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή