Βρέφος ενός έτους πνίγηκε από «αόρατο σπάγκο»

Ο μικρός έφτασε ζωντανός στο νοσοκομείο, αλλά δεν επέζησε.
.
.
Natasha Ogden

Ο Κέιν Ντέιβιντσον έπαιζε με τον τριών ετών αδερφό του, Κάλουμ Τζούνιορ, στην πίσω κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της οικογένειάς του στο Όλνταμ του Μάντσεστερ, όταν εκτυλίχθηκε η τρομερή τραγωδία.

Η μητέρα τους, Νατάσα Ντέιβιντσον άφησε τα δυό μωρά για μερικά λεπτά μόνα τους. Αυτά τα λίγα λεπτά ήταν μοιραία για τον μικρό ο οποίος βρέθηκε πνιγμένος με ένα κομμάτι σχοινιού, το οποίο χρησιμοποιείται στις περσίδες. Το εν λόγω σχοινί στην Μεγάλη Βρετανία ονομάζεται στην αγορά «αόρατος σπάγκος».

Η Ντέιβιντσον αμέσως κάλεσε ασθενοφόρο, ενώ ο σύζυγος της, Κάλουμ Σένιορ, ειδοποίησε τους γείτονες, οι οποίοι είναι φοιτητές ιατρικής και έδωσαν στο παιδί τις πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα να το κρατήσουν στη ζωή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο μικρός έφτασε ζωντανός στο νοσοκομείο ωστόσο δεν κατάφερε να παραμείνει ζωντανός.

.
.
Natasha Ogden

Οι γονείς οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, με τους δικαστές να αποφασίζουν ότι δεν έφταιγαν εκείνοι για το τραγικό περιστατικό, αλλά ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, όπου έμεναν και είχαν μετακομίσει.

Από το 2014 υπάρχουν νόμοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μην χρησιμοποιούνται σχοινιά για τις περσίδες σε διαμερίσματα όπου θα μείνουν παιδιά, γιατί μπορεί να γίνει κάποιο ατύχημα.

Πλέον, η οικογένεια θρηνεί συντετριμμένη την απώλεια του παιδιού της, ενώ προσπαθεί να ενημερώσει άλλους γονείς για σχετικούς κινδύνους, που μπορεί να εγκυμονούν στα σπίτια για τα παιδιά.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα