Βρετανία: 13 άτομα πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να δροσιστούν

Εχασαν τη ζωή τους σε ποτάμια, δεξαμενές και λίμνες. Μετρά τις πληγές της από τον ιστορικό καύσωνα η χώρα.
Dylan Martinez via Reuters

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία ενώ κολυμπούσαν για να δροσιστούν, κατά τη διάρκεια του καύσωνα που έσπασε το ρεκόρ ζέστης όλων των εποχών στη χώρα, προκάλεσε πυρκαγιές και κατέστρεψε τις γραμμές των τρένων

Dylan Martinez via Reuters

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου βίωσε την πιο πολυάσχολη μέρα της από τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο την Τρίτη, όταν οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά στα καταγεγραμμένα χρονικά, προκαλώντας πυρκαγιές που κατέστρεψαν δεκάδες ιδιοκτησίες στην πρωτεύουσα και κατέκαψαν ξερά λιβάδια στο πλάι των σιδηροδρομικών γραμμών και δρόμων.

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού «συνάντησαν δυσκολίες σε ποτάμια, δεξαμενές και λίμνες ενώ κολυμπούσαν τις τελευταίες ημέρες-επτά από αυτούς ήταν έφηβοι.

Bernadett Szabo via Reuters
Dylan Martinez via Reuters
Dylan Martinez via Reuters

Τουλάχιστον 41 ακίνητα καταστράφηκαν στο Λονδίνο και περισσότερες από δέκα αλλού στη Βρετανία.

Πολλά τρένα που κατευθύνονταν από το Λονδίνο προς τη βόρεια Αγγλία καθυστέρησαν ή ακύρωσαν τα δρομολόγιά τους την Τετάρτη, καθώς η ζέστη από τις πυρκαγιές λύγισε τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Η Βρετανία κατέγραψε νέο ρεκόρ θερμοκρασίας 40,3 C στην κεντρική Αγγλία την Τρίτη, ενώ σε 34 περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε το προηγούμενο υψηλό των 38,7 C που είχε καταγραφεί το 2019.