ΔΙΕΘΝΕΣ
27/08/2019 21:53 EEST | Updated 27/08/2019 21:54 EEST

Βρετανία: 15 κυνηγοί θησαυρού κατέληξαν στο νοσοκομείο από τούρτα «πειραγμένη» με κάνναβη

Χρειάστηκαν 8 ασθενοφόρα για να τους μεταφέρουν.

Johanna Geron / Reuters

Μια ομάδα ανιχνευτών μετάλλων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς τα μέλη της έφαγαν τούρτα η οποία περιείχε κάνναβη, σε μια εκδήλωση στο Νότιο Γιορκσάιρ.

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι αρρώστησαν στην εθνική εκδήλωση για την ανίχνευση μετάλλων, στο Ντονκάστερ το Σάββατο. Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Γιορκσάιρ δήλωσε ότι έλαβε κλήση έκτακτης ανάγκης λίγο πριν τις 6.30 μ.μ. τοπική ώρα, αναφέροντας ότι οι άνθρωποι είχαν αρρωστήσει μετά από «κατανάλωση μιας άγνωστης ουσίας»

Οκτώ ασθενοφόρα, ένα όχημα ταχείας απόκρισης, δύο γιατροί, δύο κλινικοί επόπτες και μια ομάδα αντιμετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων απεστάλησαν στο σημείο.

«Δεκαπέντε ασθενείς έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από το προσωπικό των ασθενοφόρων ενώ 13 από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στο Νότιο Γιορκσάιρ για περαιτέρω περίθαλψη», ανέφερε η υπηρεσία ασθενοφόρων.

Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και ότι μια γυναίκα συνελήφθη. «Μια γυναίκα 48 ετών από το Ντάραμ συνελήφθη και κρατείται ενώ οι έρευνες συνεχίζονται», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο Τζούλιαν Εβαν-Χαρτ, συντάκτης του περιοδικού «Treasure Hunting» (μτφ.  κυνήγι θησαυρού), έγραψε στο Facebook ότι η τούρτα ήταν «πειραγμένη», και περιέγραψε την ενέργεια αυτή ως «ανεύθυνη, ανόητη και ασυνείδητη».

Πηγή: Guardian

Sponsored Post