ΔΙΕΘΝΕΣ
23/03/2020 13:51 EET

Βρετανία: Ένας 18χρονος το νεότερο θύμα της πανδημίας - Εικόνες ντροπής στο μετρό

Το μετρό του Λονδίνου ήταν γεμάτο και το πρωί της Δευτέρας, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία και άγνοια.

ANDY BUCHANAN via Getty Images

Διαψεύδεται η εντύπωση ότι  οι νέοι είναι άτρωτοι στον κορονοϊό, καθώς στη Βρετανία, ανάμεσα στα 48 θύματα που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, βρισκόταν ένας 18χρονος από το Κόβεντρι. Οι νεκροί ήταν ηλικίας από 18 έως 102. 

Ο αριθμός των νεκρών στη Βρετανία έχει φτάσει τους 281, ενώ την Κυριακή καταγράφηκαν 665 νέα κρούσματα. Συνολικά το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει 5.683 κρούσματα κορονοϊού.

Εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους - συμπεριλαμβανομένου του εφήβου - ήταν όλοι σε ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των υποκείμενων συνθηκών υγείας.

Τα τελευταία στοιχεία ήρθαν καθώς ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωναϊού εάν οι άνθρωποι δεν ακολουθήσουν την καθοδήγηση για την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι δεν ήθελε να κλείσει την πρόσβαση σε πάρκα και παιδικές χαρές λόγω των οφελών για την ψυχική και σωματική ευημερία των ανθρώπων.

 

 

Εικόνες ντροπής στο μετρό του Λονδίνου

Ο ένας πάνω στον άλλο και χωρίς μάσκα. Αυτές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν το πρωί της Δευτέρας στο μετρό του Λονδίνου. Τα δρομολόγια μειώθηκαν για να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις, αλλά καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν, το πρωί οι συρμοί του μετρό ήταν γεμάτο κόσμο. 

Σε κάποιους σταθμούς οι επιβάτες ήταν υπερβολικά πολλοί και ήταν αδύνατον να διατηρήσουν απόσταση μεταξύ τους. 

 

Υπερφόρτωση του συστήματος υγείας φοβάται ο Τζόνσον

Στη Βρετανία ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε πως σε δύο εβδομάδες το βρετανικό Eθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ενδέχεται να «υπερφορτωθεί» από την πανδημία του κορονοϊού, όπως το ιταλικό σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας αρχίατρου της χώρας Τζένι Χάρις, περίπου το 12% των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καταλαμβάνεται από ασθενείς του Covid-19.Ένα ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες.

 

(Με πληροφορίες από HuffPost UK, BBC)

 

 

Sponsored Post