Βρετανία: Πάνω από τρία εκατομμύρια οι υπογραφές για ματαίωση του Brexit

Ζητούν ανάκληση του Άρθρου 50.
ASSOCIATED PRESS

Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια οι υπογραφές σε αίτημα στην ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου για ματαίωση του Brexit, μέσω ανάκλησης του Άρθρου 50.

Σύμφωνα με το BBC, το αίτημα προσέλκυσε δύο εκατομμύρια υπογραφές μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Ερωτηθείσα το βράδυ της Πέμπτης εάν αυτό υποδεικνύει ενίσχυση του συναισθήματος κατά του Brexit, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, είπε πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη αποφασίσει να βγει από την ΕΕ, στη μεγαλύτερη «άσκηση δημοκρατίας» που έγινε ποτέ.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έχει δηλώσει πως η ανάκληση του Άρθρου 50 είναι μια από τις επιλογές που έχει το Ηνωμένο Βασίλειο εάν οι Βρετανοί βουλευτές απορρίψουν ξανά τη συμφωνία της Τερέζα Μέι με την ΕΕ.

Σύμφωνα με δεδομένα από την σελίδα των αιτημάτων στο site του βρετανικού κοινοβουλίου, περίπου 1,3 εκατομμύρια από αυτούς που υπέγραψαν το αίτημα είναι άνθρωποι που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μεταξύ των υπολοίπων περιλαμβάνονται 10.000 από τη Γαλλία, περίπου 6.000 από την Ισπανία και γύρω στους 4.000 από τη Γερμανία.

Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο οι βουλευτές συζήτησαν εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα έπρεπε να φύγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αφού ένα αίτημα που το ζητούσε αυτό έλαβε 371.673 υπογραφές.

Δημοφιλή